F Θέματα παιδικής αστρολογίας ~ official
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 | By: offisiall

Θέματα παιδικής αστρολογίας


«Κόντρα» Ζώδια – Μήπως Διαφέρει το Παιδί σας;

Ο ζωδιακός κύκλος είναι στην ουσία ένας μεγάλος μηχανισμός που όλα λιώνουν σε μια ενότητα. Κάθε μοίρα του ζωδιακού έχει διαφορετική χροιά και γίνονται πολλές φορές μέσα στον χρόνο, και με την κίνηση της Σελήνης, και με τους ανάδρομους πλανήτες, αλλά και με αυτή καθεαυτή την κυκλική κίνηση του ηλιακού συστήματος, πολλές ανακεφαλαιώσεις όλων των χαρακτηριστικών του ζωδιακού.
Ένα από τα περίεργα φαινόμενα, ειδικά για νέους γονείς, και ειδικά για όσους έχουν σχέση με τον κόσμο της αστρολογίας, είναι το γεγονός ότι πολλές φορές το παιδί τους μοιάζει να είναι εντελώς στον αντίποδα από αυτό που θα περίμενε κάποιος με βάση το ζώδιο . είναι πια γνωστό ότι ο χαρακτήρας δεν αποκρυσταλλώνεται με βάση μόνον την θέσης του Ήλιου στο γενέθλιο ωροσκόπιο, αλλά και από όλους τους πλανητικούς παράγοντες και όχι μόνον. Έτσι δεν έχει νόημα να μιλάμε με το κλισέ του αρχηγικού Κριού, του αναποφάσιστου Ζυγού και λοιπά.
Ωστόσο καμιά φορά το παιδί συμβαίνει να είναι όχι μόνον ελαφρά διαφορετικό από το ζώδιό του, αλλά διαμετρικά αντίθετο. Ας δούμε τα κύρια σημεία που θα πρέπει να ψάξουμε για να εντοπίσουμε τον συγκεκριμένο «κόντρα» χαρακτήρα του παιδιού μας.
Κριός – ναι, είναι δυναμικός και γεμάτος παρορμητισμό ο Κριός. Αλλά με έναν Άρη στον Ζυγό, όλο αυτό μπορεί να πάει περίπατο! Μπορεί να έχουμε ένα εντελώς χαμηλών τόνων παιδί, ακόμα και αναποφάσιστο.
Ταύρος – ο οποίος είναι προσκολλημένος με την μαμά συνήθως. Και αυτό εδώ, γιατί είναι τόσο ανεξάρτητο; Τόσο απείθαρχο; Με έναν Κρόνο στον Σκορπιό, και ταυτόχρονα μια Αφροδίτη στον Κριό, μην περιμένετε πολύ μεγάλη ησυχία!
Δίδυμοι – γίνεται ένας Δίδυμος να μην μιλάει, να μην πετάει το μάτι του σπίθες, να μην ρωτάει συνέχεια το τι και το πώς; Να είναι εσωστρεφής; Φυσικά με έναν Ερμή στον Ταύρο, χαμηλώνουν οι τόνοι, όπως και στην παρθένο…
Καρκίνος – υπάρχει Καρκίνος που δεν θέλει να είναι όλη την ημέρα στο σπίτι, υπάρχει Καρκίνος με τόση υπερκινητικότητα; Ο Άρης σε μια θέση όπως ο Κριός ή ο Αιγόκερως κάνει θαύματα, όπως και μια Σελήνης τον Υδροχόο!
Λέων – πού έχει πάει το αρχηγικό ένστικτο του Λέοντα; Γιατί το παιδάκι σας δεν θέλει να είναι πρώτος σε όλα και αντίθετα κάνει όλο παραχωρήσεις; Πολύ πιθανόν να είναι ένα παιδάκι με επιρροή στον Ήλιο του από την Σελήνη, ή να έχει έναν «ήσυχο» Άρη, στον Ζυγό για παράδειγμα, ή έναν Δία στον Καρκίνο. Οπότε γίνεται αρκετά κόντρα ρόλος…
Παρθένος – και ακατάστατος, γίνεται; Αχ αυτά τα παιδιά με τον Ποσειδώνα να έχει κάτσει στους ονειρικούς, πολικούς της Παρθένου Ιχθείς! Κι αν έχουν και κανέναν Ερμή στους Ιχθείς, το χάσαμε το χάρισμα της τακτοποίησης πατριώτη…
Ζυγός – και να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του; Εδώ που τα λέμε έτσι είναι ο πραγματικός Ζυγός, το άλλο, το διαλλακτικό, το βρίσκουν με τον καιρό! αν μεγαλώνοντας κρατάει αυτόν τον χαρακτήρα, ψάχνουμε την Αφροδίτη που μπορεί να είναι σε Κριό, Αιγόκερω, Λέοντα…
Σκορπιός -  και τόσο άτολμος; Και πάλι αυτή είναι η αληθινή, ευαίσθητη φύση του Σκορπιού, που ωριμάζοντας γίνεται μέσα από κάποια οδύνη τόσο αποφασιστικός – φαινομενικά. Αν ο Σκορπιός έχει μια Σελήνη στον Ζυγό, μπορεί και να μοιάζει εντελώς χωρίς δυνάμεις.
Τοξότης – και να μην σκάει το χειλάκι του; Ενώ συνήθως ο Τοξότης είναι το άκρο άωτο της αισιοδοξίας, με έναν Δία στον Καρκίνο παίρνει αρκετή από την κυκλοθυμία αυτού του ευαίσθητου ζωδίου…
Αιγόκερως – και να είναι τόσο ανοιχτός με τα λεφτά; Του δίνετε χαρτζιλίκι και – παραδόξως – δεν του φτάνει ή το χάνει; Για δείτε μήπως έχει καμιά Αφροδίτη στον ανοιχτοχέρη Ζυγό…
Υδροχόος – και να είναι όλη μέρα μόνο του; Ο Υδροχόος έχει μια τέτοια πλευρά. Αλλά συνήθως δεν την αποκαλύπτει, είναι εξωτερικά κοινωνικός. Αν όμως η Αφροδίτη του είναι σε έναν Ταύρο ή ο Ερμής του είναι σε κανέναν Καρκίνο, τότε θα εκδηλώνεται πιο μοναχικά.
Ιχθείς – και τόσο αθλητικό; Συμβαίνει καμιά φορά! Εξαρτάται πολύ από την Σελήνη, που αν είναι σε φλογερό ζώδιο, Κριό, Τοξότη και Λέοντα, μπορεί να κάνει το ψαράκι υπεραθλητή!


Παιδιά Indigo: Οι Ενδείξεις στον Γενέθλιο Χάρτη
Ανάμεσα στη γενιά των παιδιών που γεννήθηκαν από το 1983 έως το 1999 εντοπίστηκαν κάποια που ξεχώρισαν και ονομάστηκαν Indigo. Κάποιοι εκτιμούν ότι πιθανόν η περίοδος να είναι μεγαλύτερη και να περιλαμβάνει τα παιδιά μεταξύ 1978 με 2003. Είναι παιδιά που έχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές απέναντι σε πολλά ζητήματα και διαφορετικούς τρόπους να αντιλαμβάνονται τη ζωή . Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά τους είναι ότι έχουν ένα αίσθημα ότι είναι προνομιούχοι και ότι «δικαιούνται να είναι εδώ», ενώ εκπλήσσονται όταν οι άλλοι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη. Έχουν δυσκολία με την απόλυτη εξουσία (εξουσία χωρίς εξήγηση ή επιλογή). Μοιάζουν να είναι αντικοινωνικά εκτός εάν βρίσκονται μαζί με κάποιον σαν αυτά. Αν δεν υπάρχουν άλλοι της ίδιας συναίσθησης γύρω τους, συχνά γίνονται εσωστρεφείς και νιώθουν ότι κανένας άνθρωπος δεν τους καταλαβαίνει.
Κάθε γενιά έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά που μπορούν να αποδοθούν στις διελεύσεις των εξωτερικών πλανητών μέσω των δώδεκα ζωδίων. Έτσι λοιπόν έχουμε την αστρολογική υπογραφή των παιδιών Indigo από το 1982 ως το 1984 με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στον Τοξότη, ενώ ο Πλούτωνας είναι στον Ζυγό. Πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά αυτής της περιόδου θα είναι απείθαρχα και αόριστα στις επιθυμίες τους, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πολύ θετικά απέναντι στη ζωή και θα έχουν ωριμότητα . Πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε οραματιστές, τυχοδιώκτες, κωμικούς, παραμυθάδες, συγγραφείς και φιλοσόφους, αλλά δεν φαίνεται να βγαίνουν μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες.
Την περίοδο 1984 με 1988 ο Ουρανός βρίσκεται στον Τοξότη, ο Ποσειδώνας στον Αιγόκερω και ο Πλούτωνας στο Σκορπιό. Έτσι λοιπόν έχουμε παιδιά που είναι πιο φιλόδοξα και πειθαρχημένα, έχουν διορατικότητα και έτσι μπορούμε να έχουμε σημαντικούς ηγέτες και επιχειρηματίες. Θα γίνουν άτομα που θα αισθάνονται ότι έχον ένα μεγάλο καθήκον να επιτελέσουν απέναντι στην κοινωνία και στην Ανθρωπότητα .
Μεταξύ 1988-1995 ο Ουρανός σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα ήταν στον Αιγόκερω, ενώ ο Πλούτωνας στο Σκορπιό. Έχουμε παιδιά που είναι σταθερά, ανθεκτικά, φιλόδοξα και παθιασμένα. Έχουν μεγάλο ταλέντο στις τέχνες, την πολιτική και την οργάνωση , θα προκύψουν λοιπόν μεγάλοι ηγέτες οι οποίοι θα καθορίσουν τα θεμέλια για μια νέα εποχή του πολιτισμού.
Από το 1996 μέχρι το 2003 ο Ουρανός ήταν στον Υδροχόο, ο Ποσειδώνας στα τέλη του Αιγόκερως και στον Υδροχόο και ο Πλούτωνας στον Τοξότη. Γεννήθηκαν παιδιά που είναι ασυγκράτητα, με πληθωρική προσωπικότητα που αμφισβητούν την εξουσία και θα γίνουν λαμπροί διανοούμενοι, εφευρέτες και μεταρρυθμιστές.
Βλέπουμε λοιπόν ότι τα αστρολογικά χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών ταυτίζονται με την πραγματικότητα και μπορούμε να ελπίσουμε σε μια διαφορετική εξέλιξη του πολιτισμού μας


Αγόρια και Γενέθλιος Άρης
Μιας και αυτή η χρονιά είναι για την δυτική αστρολογία η χρονιά που θα την κυβερνήσει ο φλογερός μαχητής των ουρανών, ο Άρης, αξίζει την προσοχή μας λίγο παραπάνω. Ο Άρης φυσικά δεν κυριαρχεί μόνον στα αντρικά ένστικτα, έχει μεγάλη συμμετοχή και στην θηλυκή ψυχή . Ωστόσο είναι από τους βασικούς δείκτες της προσωπικότητας ενός μπόμπιρα! Ας δούμε λοιπόν τι αποχρώσεις δίνει στην αγορίστικη ψυχή η θέση που βρίσκεται ο Άρης στον γενέθλιο χάρτη.
Ο Γενέθλιος Άρης στον Κριό
Αυτός ο Άρης κάνει το αγοράκι πολύ μαχητικό, του δίνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Κριού, ανεξάρτητα από το ζώδιό του. Μπορεί να είναι ένας καλλιτεχνικός ιχθείς αλλά να θέλει να κάνει και πολεμικές τέχνες. Υψηλές φιλοδοξίες, εγωισμός, υπερκινητικότητα, αυθορμητισμός και ανάγκη για σωματικό παιχνίδι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.
Ο Γενέθλιος Άρης στον Ταύρο
Εδώ ο Άρης απαιτεί από το αγοράκι να είναι κάπως αργό στους τρόπους που αντιδρά. Είναι μια θέση που φέρνει σταθερή προσωπικότητα, έντονες πιθανότητες για καλή επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον, ισχυρή ανάγκη για ακριβά δώρα – που τα σπάει όμως! – και δέσιμο με την μαμά, παραπάνω από το συνηθισμένο. Θέλει να ξέρει ότι αγαπιέται και είναι αντίπαλος του μπαμπά, συχνά πληγώνεται!
Ο Γενέθλιος Άρης στους Διδύμους
Εδώ έχουμε ένα αγοράκι που θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει την δύναμή του. Δεν μπορεί να βρει την θέση του με τα άλλα παιδιά, έχει ζωηρό πνεύμα που οι συνομήλικοι του δεν το καταλαβαίνουν. Έχει την τάση να δοκιμάζει νέες γεύσεις, νέα παιχνίδια, τον έλκουν οι γρίφοι και είναι λίγο επικίνδυνος στο να παίζει κρυφτό συνεχώς, κρύβεται και χάνεται σε δικά του μονοπάτια! Βαριέται εύκολα, θέλει εναλλαγές.
Ο Γενέθλιος Άρης στον Καρκίνο
Ο πιο συναισθηματικός μπόμπιρας! Ο Άρης είναι παραδοσιακός κυβερνήτης του Καρκίνου. Μπορεί να δίνει στο αγοράκι πολλές συναισθηματικές μεταπτώσεις, είναι υπερευαίσθητο και υπερβολικά προσκολλημένο στην μαμά του. Δεν θέλει αλλαγές, θυμώνει εύκολα και ξεσπάει δύσκολα. Παίρνει την όποια φωνή ή προσβολή κατάκαρδα και δυσκολεύεται να συγχωρήσει ή να προχωρήσει σε νέες φιλίες. Έχει συχνά ψυχοσωματικά συμπτώματα, πονοκεφάλους ή πόνους στο στομάχι.
Ο Γενέθλιος Άρης στον Λέοντα
Ο ηγεμόνας της μπομπιροσύνης! Σίγουρος για τον εαυτό του, θέλει να είναι στο κέντρο της προσοχής, θέλει να τον ακούν και να τον δέχονται για αρχηγό. Παίζει με τα κοριτσάκια και προσπαθεί να τους επιβληθεί, είναι έντονα κινητικό αγοράκι και πολύ έξυπνο, αλλά αν νιώθει ανασφάλεια ή έλλειψη αποδοχής μπλοκάρει και κλείνεται στον εαυτό του. Η υπερηφάνεια του είναι αναντίστοιχη με την ηλικία του και καμιά φορά θέλει να είναι ο αρχηγός του σπιτιού πιο πολύ από τον μπαμπά!
Ο Γενέθλιος Άρης στην Παρθένο
Η ήρεμη δύναμη. Ένα αγοράκι που θέλει να προσφέρει, είναι όμως εύθικτο και πληγώνεται βαθιά. Έχει από πολύ νωρίς την αίσθηση ότι έχει κάποιον ιδιαίτερο προορισμό στην ζωή . Εκπλήσσει τους άλλους με την δύναμη της διαίσθησης. Αγαπάει την ησυχία, αλλά όταν θυμώνει είναι εκτός ελέγχου και μπορεί μέχρι και να λιποθυμήσει από τα νεύρα του. Θέλει πολύ στοργή και ανοχή για να βγάλει από μέσα του τον πλούτο της ψυχής του.
Ο Γενέθλιος Άρης στον Ζυγό
Ο μπόμπιρας – ειρηνοποιός! Θα πάρει δύσκολα μια απόφαση, άλλα θα του αρέσουν το πρωί και άλλα το βράδυ, δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε ποιο είναι πραγματικά το αγαπημένο του φαγητό, αλλά είναι πολύ γοητευτικός! Είναι λίγο πονηρός και σκανταλιάρης, ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους, μπορεί να παίζει ψυχολογικά παιχνίδια και να αγαπάει πότε την μαμά και πότε τον μπαμπά, ανάλογα τι τον συμφέρει!
Ο Γενέθλιος Άρης στον Σκορπιό
Ο μπόμπιρας – μαγνήτης! Ο Άρης κυβερνάει τον Σκορπιό και είναι σε θέση να δώσει στο αγοράκι που έχει μια τέτοια γενέθλια θέση απίστευτες ικανότητες . Έχει μεγάλη προσήλωση στους στόχους του, τα άλλα παιδάκια τον φοβούνται λίγο αλλά δεν μπορούν χωρίς αυτόν. Έχει πολύ ισχυρή περιέργεια, αν και αργεί να κατανοήσει τα όρια μεταξύ του επιτρεπτού και του απαγορευμένου. Για την ακρίβεια, αν καταλάβει ότι κάτι απαγορεύεται, θα το κάνει οπωσδήποτε!
Ο Γενέθλιος Άρης στον Τοξότη
Ο στοχαστικός μπόμπιρας! Του αρέσει να ταξιδεύει, δεν έχει πρόβλημα να είναι με τις ώρες στο αυτοκίνητο, αρκεί να βλέπει τα τοπία να εναλλάσσονται. Αγαπάει το διάβασμα και προσπαθεί να διαβάσει από πολύ μικρός. Του αρέσει το σινεμά, η φωτογραφία και η ζωγραφική υπερβολικά. Μιλάει πολύ, παίζει με την ψυχή του, λέει αστεία. Έχει όμως μια ευαίσθητη καρδιά που αν πληγωθεί μπορεί να του αφήσει τραύμα.
Ο Γενέθλιος Άρης στον Αιγόκερω
Εδώ ο γενέθλιος Άρης δίνει ένα ήσυχο και συγκεντρωμένο αγοράκι, που όμως θέλει να γίνεται το δικό του. Αν του πείτε ότι κάτι δεν πρέπει να το κάνει, ασφαλώς θα συμμορφωθεί, αλλά αλίμονο αν εσείς κάνετε αυτό που του έχετε απαγορεύσεις! Περιμένει να σας κατακεραυνώσει! Του αρέσει η πειθαρχία και είναι η χαρά του παιδικού σταθμού γιατί βοηθάει την δασκάλα στα καθήκοντά της, του αρέσει να επιβάλλεται στα άλλα παιδιά.
Ο Γενέθλιος Άρης στον Υδροχόο
Ο αινιγματικός μπόμπιρας! Μπορεί να θέλει να γίνει εφευρέτης, αστροναύτης, πιλότος. Λύνει και δένει τα κινητά και τους υπολογιστές, έχει τεράστια ευφυΐα, αλλά είναι απρόβλεπτος και δείχνει απομονωμένος. Δύσκολα θα δεθεί με κάποιον φανερά, ακόμα και με την ίδια του την μαμά. Δένεται, αλλά δεν το δείχνει. Δεν θα κλάψει επειδή η μαμά θα φύγει, θα συνεχίσει το παιχνίδι του, αλλά κρατάει ημερολόγιο και ξέρει πολύ καλά πότε είναι παραμελημένος!
Ο Γενέθλιος Άρης στους Ιχθείς
Ο αμήχανος μπόμπιρας. Έχετε δει αυτά τα τρισχαριτωμένα αγοράκια που ανεβαίνουν να πουν το ποίημα και ντρέπονται, κοκκινίζουν και θέλει κάποιος να τα φιλάει στα όμορφα μαγουλάκια τους, τόσο γλυκά που ντρέπονται; Πιθανόν, έχουν Άρη στους Ιχθείς. Πρόκειται για ένα αγοράκι που βοηθάει τους συμμαθητές του, χάνει τα χρήματά του στον δρόμο, ξεχνάει την τσάντα του στο σχολείο και μπορεί να βλέπει μια πεταλούδα 10 ώρες! Του αρέσει πολύ το κολύμπι.


Η Εγκατάλειψη Στον Χάρτη του Μωρού
Το να βλέπουμε τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη ενός παιδιού μπορεί να μας δώσει πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες για το αν προβλέπεται από την ουράνια μηχανική να ζήσει ένα κάρμα εγκατάλειψης. Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις των πλανητών που στην τεράστια στατιστική βιβλιοθήκη που έχει συγκεντρώσει η επιστήμη της αστρολογίας όλους αυτούς τους αιώνες δίνει ασφαλείς πληροφορίες για αυτό το θέμα.
Αν εμείς είμαστε οι γονείς και οι κηδεμόνες του παιδιού, βλέποντας αυτόν τον χάρτη μπορούμε να λάβουμε τα μέτρα μας. Η καρμική σχέση του παιδιού με τον ουράνιο κλειδοκράτορα δεν αλλάζει, αυτό που είναι να ζήσει το έχει επιλέξει η ψυχή του και θα το ζήσει. Απλά μπορούμε να κάνουμε τα βήματα πιο απαλά. Η γνώση δεν αλλάζει απλά το πεπρωμένο, το κάνει φωτεινό.
Στο εξαιρετικό βιβλίο της «Το ταξίδι από την Εγκατάλειψη στη Θεραπεία", η συγγραφέας-θεραπευτής Susan Anderson απαριθμεί διάφορα σενάρια στα οποία ένα παιδί βιώνει το αίσθημα της εγκατάλειψης:
Ασθένεια του ενός από τους γονείς
Ο θάνατος ενός στενού μέλος της οικογένειας, κάποιου που θα υπολογιζόταν για να προσφέρει προσοχή και συναισθηματική στήριξη
Απώλεια ενός αγαπημένου παππού και γιαγιάς
Γονείς που είναι παρόντες, αλλά ταυτόχρονα απόντες, καβγαδίζουν, λείπουν, είναι εργασιομανείς και αδιάφοροι.
Ένας σεισμός στη δομή της οικογένειας σας - ο πατέρας ή η μητέρα φεύγουν στο εξωτερικό για όποιον λόγο
Μεγαλύτερα αδέλφια φεύγουν από το σπίτι – φεύγει ένα αδελφικό πρότυπο που ήταν στήριγμα ή παράδειγμα
Αλκοολισμός στο σύστημα της οικογένειας
Χαοτική οικογένεια – ποτέ δεν είναι διαθέσιμοι όταν το παιδί τους χρειάζεται για λόγους που δεν είναι ξεκάθαροι – μπορεί να μην φταίνε, αλλά πάντως δεν είναι εκεί.
Μετακομίσεις - σπάσιμο των κοινωνικών δεσμών, συχνές μετακομίσεις που απομονώνουν το παιδί.
Κατάθλιψη, ψυχική ασθένεια στην οικογένεια
Γονείς των οποίων η συμπεριφορά ορίζεται ως εγωκεντρική, ναρκισσιστική, ή χωρίς συναίσθημα
Αστρολογικά, το καθένα από αυτά τα σενάρια μπορεί να προβλεφθεί με μεγάλη εγκυρότητα.
Πιθανές Υπογραφές Εγκατάλειψης στον γενέθλιο Χάρτη
Αστρολογικά, ο πλανήτης Ποσειδώνας και ο 12ος Οίκος έχουν συνδεθεί με τα ζητήματα της εγκατάλειψης. Όταν ο Ποσειδώνας είναι σε σκληρή όψη με την γενέθλια Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Κρόνο ή τις Γωνίες (Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα) ή σε σχέση με τα μεσοδιαστήματα όπως το αυτό Ήλιος / Σελήνη, θα μπορούσε να υπάρξει ένας σπόρος ανασφάλειας από το αίσθημα εγκατάλειψης και της απόρριψης για ένα παιδί.
Ομοίως, όταν ο κυβερνήτης του 12ου Οίκου, ο Ποσειδώνας είναι έντονα τοποθετημένος σε ένα γενέθλιο χάρτη, ή κάποιος  εσωτερικός πλανήτης βρίσκεται στο γενέθλιο 12ο οίκο, θα μπορούσε να υπάρξει μια κληρονομιά εγκατάλειψης της παιδικής ηλικίας, διακριτικά υπονομεύοντας τις σημερινές σχέσεις.
Θέματα που προκύπτουν από την εγκατάλειψη και αστρολογία
Εγκατάλειψη στην παιδική ηλικία  χαρακτηρίζεται στην ενηλικίωση πια από μια αίσθηση της συναισθηματικής πείνας. Το παιδί που θα βιώσει εγκατάλειψη, ανάλογα με τις θέσεις των πλανητών του στον γενέθλιο χάρτη, ξέρουμε που θα στραφεί: ανάλογα με τις θέσεις του Ποσειδώνα θα «πεινάει» για διαφυγή και όνειρο μέσω καταχρήσεων, ανάλογα με την θέση του Άρη μπορεί να φτάσει σε βιαιότητα, ανάλογα με την θέση της Λίλιθ και της Αφροδίτης μπορεί να γίνει επιφανειακός ενήλικας στις σχέσεις του, «πεινώντας» συνέχεια για νέες επαφές.
Πολλοί αστρολόγοι συνιστούν την άμεση επίδραση των γονέων επάνω στο παιδί τους, όταν βλέπουν τις δύσκολες όψεις. Ένας γονιός που ξέρει ότι η συμπεριφορά του θα δημιουργήσει συγκεκριμένα αρνητικά αποτελέσματα στο παιδί, γιατί βλέπει την τάση αυτήν στον γενέθλιο χάρτη, μπορεί να αναστρέψει το πεπρωμένο αν φερθεί με ωριμότητα και διάθεσης συνεργασίας με τους πλανήτες και κάποιον εξειδικευμένο ειδικό, τόσο σε επίπεδο ψυχολογίας όσο και αστρολογίας.


Γενέθλιος Μήνας και Προσωπικότητα του Παιδιού
Τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από εναλλαγές της διάθεσης, όταν μεγαλώσουν, ενώ εκείνα που γεννήθηκαν το χειμώνα είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν ευερέθιστοι ενήλικες, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί ουσιαστικά έρχεται να δώσει επιστημονικά πειστήρια σε αυτό που πάντα έλεγε η αστρολογία: η γενέθλια μέρα είναι καθοριστική για την προσωπικότητα του ατόμου.
Οι ερευνητές μελέτησαν 400 άτομα και παρακολούθησαν ην πορεία τους σε βάθος χρόνου, από την στιγμή της γέννησης έως την ενηλικίωση.
Ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε ορισμένες περιόδους του έτους έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν ορισμένους τύπους ιδιοσυγκρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της διάθεσης.
Οι επιστήμονες, από τη Βουδαπέστη, λένε ότι αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι οι εποχές είχαν επίδραση επί ορισμένων νευροδιαβιβαστών μονοαμινών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, η οποία ελέγχει τη διάθεση, ωστόσο απαιτείται περισσότερη έρευνα για να μάθουμε το γιατί.
Ανακάλυψαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων με ένα "κυκλοθυμικό" ταμπεραμέντο, το οποίο χαρακτηρίζεται από ταχείες, συχνές εναλλαγές μεταξύ θλιβερής και χαρούμενης διάθεση, ήταν σημαντικά υψηλότερα στα άτομα που γεννήθηκαν το καλοκαίρι.
Εκείνοι οι ενήλικες πια με πολύ έντονη και εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία, μια τάση να είναι υπερβολικά θετικοί, ήταν σε μετρήσιμα και  σημαντικά υψηλότερα ποσοστά μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι όσοι έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο ήταν λιγότερο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί, ενώ όσοι γεννήθηκαν το χειμώνα ήταν λιγότερο πιθανό να είναι οξύθυμοι.
Ο επικεφαλής της έρευνας, επίκουρος καθηγητής Xena Gonda, δήλωσε: «Βιοχημικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εποχή στην οποία έχετε γεννηθεί έχει επίδραση σε ορισμένα είδη μονοαμινικών νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, η οποία είναι ανιχνεύσιμη ακόμα και στην ενήλικη ζωή . Αυτό μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η εποχή των γεννήσεων μπορεί να έχει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα.
«Η δουλειά μας εξέτασε πάνω από 400 άτομα των οποίων γνωρίσαμε την περίοδο γέννησής τους και εξετάσαμε τους τύπους προσωπικότητας αργότερα στη ζωή τους.
"Βασικά, φαίνεται ότι η εποχή που  γεννιούνται οι άνθρωποι μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την πιθανότητα ανάπτυξης ορισμένων διαταραχών της διάθεσης.
Η καθηγήτρια  Gonda πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε οτιδήποτε σχετικά με τους μηχανισμούς που εμπλέκονται. Αυτό που εξετάζουμε τώρα είναι να δούμε αν υπάρχουν γενετικοί δείκτες που σχετίζονται με την εποχή της γέννησης και την διαταραχή διάθεσης ".
Η μελέτη παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Neuropsychopharmacology (ECNP) στο Βερολίνο, στη Γερμανία.
Ο καθηγητής Eduard Vieta, από την ECNP, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλο το πλήθος γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που εμπλέκονται στην ιδιοσυγκρασία ενός ατόμου, τώρα ξέρουμε ότι η εποχή κατά τη γέννηση παίζει επίσης έναν ρόλο.
"Και η διαπίστωση της τάσης για ευφορία και αισιοδοξία σε εκείνους που γεννήθηκαν το καλοκαίρι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα."
Η μελέτη είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα και δείχνει πως σιγά – σιγά η επιστήμη αρχίζει να βγαίνει από τα άκαμπτα καλούπια της. Μέχρι την στιγμή βέβαια που θα παραδεχτεί η επιστήμη ανοιχτά πως ένα τετράγωνο Δία – ήλιου, με την τεράστια ενέργεια που εγκλωβίζει, παίζει ρόλο στην διάθεση του νεογέννητου αλλά και του μετέπειτα ενήλικα, φανταζόμαστε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη…


Γονείς και Ζώδια
Τι είδους γονιός είναι το κάθε ζώδιο; και με ποια ζώδια θα μπορούσε να έχει την τέλεια γονεϊκή σχέση ο καθένας μας; Η συσχέτιση των ζωδίων μέσα σε μια οικογένεια μπορεί να είναι ένα καρμικό θέμα, οπωσδήποτε, γιατί ακόμα και τα ζώδια που δεν ταιριάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους βρίσκονται συχνά να έχουν γονεϊκή σχέση. Το ψυχικό οπλοστάσιο που χαρίζει ο κάθε αστερισμός είναι συγκεκριμένο και το κατά πόσο θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας ως γονείς σχετίζεται άμεσα με τις προκλήσεις του χαρακτήρα μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι βασικές συντεταγμένες για κάθε ζώδιο .
Κριός
Ο Κριός σαν γονιός είναι απόλυτος και ανταγωνιστικός με τα παιδιά του. Θέλει να επιβάλλει το δικό του και πολλές φορές το παιδί αντιδρά, γιατί ο Κριός δεν εξηγεί, θέλει να γίνεται γρήγορα αυτό που λέει.
Καλή σχέση με παιδί: Δίδυμο, Λέων, Ζυγό, Τοξότη, Υδροχόο.
Ταύρος
Ο Ταύρος είναι γεννημένος με την αποστολή να γίνει γονιός. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ κτητικός, η αγάπη του είναι κάπως ασφυκτική και δεν δέχεται – από φόβο – να παραχωρήσει ελευθερία στο παιδί του.
Καλή σχέση με παιδί: Καρκίνο, Παρθένο, Σκορπιό, Αιγόκερω, Ιχθύ.
Δίδυμοι
Ο Δίδυμος είναι πιο παιδί από το παιδί του! Αξιαγάπητος από τους φίλους των παιδιών, συμμετέχει σε νεανικές δραστηριότητες, αλλά μπορεί να είναι και εντελώς αμέτοχος στο μεγάλωμα του παιδιού, γιατί έχει τις δικές του προτεραιότητες.
Καλή σχέση με παιδί: Κριό, Λέοντα, Ζυγό, Τοξότη, Υδροχόο.
Καρκίνος
Ο Καρκίνος όταν γίνει γονιός μπορεί να είναι επικίνδυνος! Λατρεύει το παιδί του, αλλά όχι άνευ όρων. Πληγώνεται πολύ αν το παιδί αναπτύσσει πρωτοβουλίες, το θέλει τέλειο μαθητή και είναι οι απαιτήσεις του – αλλά και η προσφορά του – σε υψηλά επίπεδα.
Καλή σχέση με παιδί: Ταύρο, Παρθένο, Σκορπιό, Αιγόκερω, Ιχθύ.
Λέων
Ο Λέων φροντίζει πολύ το παιδί του, το έχει σε μεγάλη εκτίμηση και παίρνει τις επιτυχίες του πολύ στα σοβαρά. Είναι αυστηρός και θέτει όρια, αλλά με αξιοπρέπεια και αγάπη. Καμιά φορά πληγώνεται με το παραμικρό και το δείχνει έντονα.
Καλή σχέση με παιδί: Κριό, Δίδυμο, Ζυγό, Τοξότη, Υδροχόο.
Παρθένος
Ο Παρθένος έχει δύο άκρα: ή θα ασχοληθεί προσωπικά με την ανατροφή του παιδιού και θα έχει συμμετοχή σε όλα ή θα είναι εντελώς απόμακρος. Εξαρτάται από την εργασία του, επειδή είναι φιλόδοξο άτομο μπορεί να αφήσει την ανατροφή εξ ολοκλήρου στον άλλο γονιό για να κυνηγήσει τους στόχους του.
Καλή σχέση με παιδί: Ταύρο, Καρκίνο, Σκορπιό, Αιγόκερω, Ιχθύ.
Ζυγός
Ο Ζυγός σαν γονιός είναι παράδοξος. Δεν είναι ισορροπημένος, όπως λέγεται συνήθως. Πάει από το ένα άκρο, της απόλυτης συνεννόησης και αγάπης, στο άλλο άκρο του αποφασίζουμε και διατάσσουμε! Δεν είναι καλά εξασκημένος στην υπομονή, αλλά είναι πρόθυμος να μάθει από το παιδί του.
Καλή σχέση με παιδί: Κριό, Δίδυμο, Λέων, Τοξότη, Υδροχόο.
Σκορπιός
Το παιδί του είναι για τον Σκορπιό το κέντρο του κόσμου. Όμως έχει τόσο υψηλές απαιτήσεις και τόσο λίγη υπομονή που μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος γονιός, που τα παιδιά θα τον φοβούνται. Θέλει μεγάλη αυτοεξέταση για να τα καταφέρει να εκφράσει θετικά την λατρεία που νιώθει.
Καλή σχέση με παιδί: Ταύρο, Καρκίνο, Παρθένο, Αιγόκερω, Ιχθύ.
Τοξότης
Ο Τοξότης αργεί να κάνει παιδιά αλλά είναι καταπληκτικός γονιός. Δίνει ελευθερία στο παιδί του, το θέλει ισότιμο, του κάνει χατίρια και βγάζει μια όμορφη παιδικότητα. Ωστόσο δεν είναι καλός στο να βάζει όρια, είναι αυτό που λέμε ότι το παιδί τον κάνει ό,τι θέλει!
Καλή σχέση με παιδί: Κριό, Δίδυμο, Λέων, Ζυγό, Υδροχόο.
Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως θυσιάζεται για τα παιδιά του. Είναι τέλειος στο να τα βάζει σε πρόγραμμα, τους προσφέρει ασφάλεια και θέλει να έχουν και οικονομική άνεση και σταθερότητα . Ίσως να μην είναι και τόσο εκδηλωτικός, αλλά είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεται το παιδί του.
Καλή σχέση με παιδί: Ταύρο, Καρκίνο, Παρθένο, Σκορπιό, Ιχθύ.
Υδροχόος
Ο Υδροχόος προσπαθεί να αποφύγει το να κάνει παιδιά, μόνον αν το απαιτήσει ο σύντροφός του και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς θα μπει σε αυτήν την διαδικασία. Αγαπάει το παιδί του, αλλά δεν είναι εκδηλωτικός, ούτε φαίνεται να είναι η πρώτη του προτεραιότητα, αφού για τον Υδροχόο η απόλυτη προτεραιότητα είναι η δουλειά του.
Καλή σχέση με παιδί: Κριό, Δίδυμο, Λέων, Ζυγό, Τοξότη.
Ιχθείς
Ο Ιχθύς είναι γεμάτος καλοσύνη, αλλά με τα παιδιά δεν κρατάει ισορροπίες. Παραπαίει ανάμεσα σε μη εξηγήσιμες απαγορεύσεις και απόλυτη αχαλίνωτη ελευθερία. Αν δεν τα πάει καλά με τον σύντροφό του δεν θα διστάσει να βάλει και το παιδί στο παιχνίδι των εγωισμών, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.


go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email