Τρίτη 26 Μαΐου 2015 | By: offisiall

Η ερωτική συναστρία και η σημασία των γωνιακών οίκων στον σύνθετο χάρτη!



Η Συναστρία και η σημασία των γωνιακών οίκων!
Κάθε σχέση, κάθε επαφή μεταξύ των ανθρώπων επαγγελματικά ή προσωπικά έχει τη δική της μοναδική διαδρομή που γεννά συναισθήματα και ιδέες, προάγει, ωριμάζει και δυναμώνει τους συμμετέχοντες σε αυτήν. Οτιδήποτε δεν μας βοηθά να εξελιχθούμε μας βλάπτει ανεπανόρθωτα και πρέπει να έχουμε τη γνώση και τη δύναμη να το αναγνωρίσουμε και, φυσικά, να το αντιμετωπίσουμε. Στόχος μας είναι η ευτυχία-ευεξία. Χρειαζόμαστε ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, γνώσεις και πληροφορίες, κοινωνική θέση, αναγνώριση και καταξίωση, και όλα αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν αν η προσωπική μας ζωή γεννά ταλαιπωρίες και βάσανα, αναστέλλει δράσεις και επιθυμίες, προσωπικά αλλά το σύνολο των επιδράσεων που προκύπτουν από αυτήν, σαν αυτόνομο ανεξάρτητο ον!
Κ Α Ν Ο Ν Ε Σ  Ε Ρ Μ Η Ν Ε Ι Α Σ Τ Ο Υ  Σ Υ Ν Θ Ε Τ Ο Υ Χ Α Ρ Τ Η
Ο σύνθετος χάρτης (composite) δηλώνει την δυναμική της σχέσης, την ίδια τη σχέση κατ' ουσία. Είναι το παιδί που γεννιέται σαν οντότητα από την ένωση των 2 γενέθλιων ωροσκοπίων και θέλουμε να δούμε πως αντιδρά στις εξωτερικές συνθήκες, πως επικοινωνεί, πως αγαπά, πως αναπτύσσεται και τι επιθυμίες έχει προκειμένου να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Οι σύνθετοι χάρτες ακολουθούν τους κανόνες ερμηνείας της κλασικής αστρολογίας, με τη διαφορά ότι τα ζώδια που καταλαμβάνουν οι πλανήτες δεν έχουν είναι εξίσου σημαντικοί για την ανάπτυξη σεξουαλικότητας, εμπιστοσύνης και  βαθιάς συναισθηματικής δέσμευσης.
Σ Υ Ν Θ Ε Τ Ο Σ  Χ Α Ρ Τ Η Σ
Στην παραδοσιακή κλασική Αστρολογία συνηθίζουμε να εξετάζουμε προσωπικά ωροσκόπια χρησιμοποιώντας τα διάφορα συστήματα πρόβλεψης για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να ελαχιστοποιήσουμε τις δαπάνες από τις ενδεχόμενες απώλειες. Πώς όμως αξιολογούμε τις προσωπικές μας επιλογές σε σχέσεις και συνεργασίες; Τι δυνατότητες έχουμε να μειώσουμε τα βασικά ρίσκα των συναισθηματικών μας επενδύσεων όταν τον πρώτο λόγο δεν έχει η λογική;
Ο Σύνθετος χάρτης που παράγεται από 2 γενέθλια ωροσκόπια μαζί, φωτογραφίζει, δίνει την εικόνα της σχέσης μας και απαντά σε ερωτήματα που δεν αφορούν μόνον εμάς τόσο μεγάλη σημασία όσο η οικοθεσία τους (σε ποιον οίκο βρίσκονται μέσα στο χάρτη).
Σ Η Μ Ε Ι Α - Κ Λ Ε Ι Δ Ι  Σ Τ Η Ν   Ε Ρ Μ Η Ν Ε Ι Α    Τ Ο Υ   Σ Υ Ν Θ Ε Τ Ο Υ   Χ Α Ρ Τ Η
Ο σύνθετος Ήλιος συμβολίζει την ενέργεια που έχει η σχέση, τη δύναμη δημιουργίας που αναπτύσσεται και από τα δύο μέλη, την εικόνα που δίνουν στον έξω κόσμο και, φυσικά, ο οίκος που βρίσκεται όπως και οι όψεις που δέχεται είναι πολύ σημαντικές για την ποιότητα δράσης (αν είναι δυναμική, ενεργητική ή υποτονική και χωρίς μεγάλες προσδοκίες).
Η σύνθετη Σελήνη αποκαλύπτει τη συναισθηματική κατάσταση που επικρατεί
μεταξύ ενός ζευγαριού, αν έχουν ίδιες διαθέσεις, αν υπάρχουν ψυχική επαφή,
ρομαντισμός, ιδεαλισμός, κοινές επιθυμίες και οράματα και, φυσικά, η θέση της θα  δείξει πού εστιάζεται η ενέργεια του πλανήτη ανάλογα με τον οίκο στον οποίο θα βρεθεί.
Οι γωνιακοί οίκοι (1ος, 4ο ς , 7 ο ς και 10ος) είναι οι πιο σημαντικοί γιατί, όπως
πάντα, εκφράζονται πιο ανοιχτά και πιο δυναμικά μέσα στο χάρτη και, αν καταλαμβάνονται και από πλανήτες, δηλώνουν μια σχέση που είναι δύσκολο να κρυφτεί από το γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, γίνονται γνωστές, είναι δραστήριες και συμμετέχουν από κοινού στα δρώμενα.
Ο 5ος οίκος, της χαράς και του φλερτ, είναι επίσης πολύ σημαντικός, κυρίως, σε ερωτικές σχέσεις γιατί περιγράφει τη χαρά και την επιθυμία να ανταλλάξουν ενέργεια και δράση μεταξύ τους ή μαζί με άλλους ανθρώπους (απέναντι είναι ο 11ο ς οίκος των φίλων και των συλλογικών χώρων).
Ο 2ος και ο 8ος, ως άξονας επιθυμιών πάλι, διαθέσεις, αν υπάρχουν ψυχική επαφή, ρομαντισμός, ιδεαλισμός, κοινές επιθυμίες και οράματα και, φυσικά, η θέση της θα δείξει πού εστιάζεται η ενέργεια του πλανήτη ανάλογα με τον οίκο στον οποίο θα βρεθεί.
Οι πλανήτες στον 7ο οίκο και οι όψεις τους περιγράφουν αν μπορεί να γίνει μια συντροφική σχέση, αρμονική πιθανότατα, επίσημη ή όχι, αλλά και αν μπορούν να συνεργαστούν τα άτομα μεταξύ τους με ευκολία, αν, βέβαια, δεν έχουμε πλανήτες μέσα στον οίκο, τότε εξετάζουμε τον κυβερνήτη της ακμής.
Τα δύο φώτα, Ήλιος και Σελήνη, θεωρούνται πολύ ευνοϊκά να είναι τοποθετημένα στον 7ο, 2ο, 5 ο ή 11ο οίκο, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της σχέσης. Σημαντικές γωνίες (όψεις) θεωρούμε τις συνόδους και τις αντιθέσεις περίπου με ανοχή 2-3 μοιρών.
Γωνιακές όψεις που υπάρχουν σε ένα ή και στα δύο γενέθλια ωροσκόπια και επαναλαμβάνονται στο σύνθετο σαφώς τονίζουν πολύ την ποιότητα της όψης μέσα στη σχέση, π.χ. μια σύνοδος του Ερμή με το Δία θα έχει μια ευχάριστη
επικοινωνία με χιούμορ κ.λπ. Επαφές μεταξύ πλανητών των γενέθλιων χαρτών
με πλανήτες ή σημεία του σύνθετου χάρτη (ωροσκόπο, μεσουράνημα, Vertex)
θεωρούνται πολύ σημαντικά για τη λειτουργία και την εξέλιξη μιας σχέσης. Αν
υπάρχουν πολλές σχετικές γωνίες σε σχέση με έναν από τους δύο γενέθλιους
χάρτες, ίσως πρόκειται για σχέση που μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη ζωή του
ατόμου ή και να του την αλλάξει ακόμα!
Οι Δεσμοί της Σελήνης του σύνθετου χάρτη εξετάζονται με μεγάλη προσοχή
όπως και στο γενέθλιο, σύμφωνα με τις όψεις που σχηματίζουν αλλά και την επαφή με πλανήτες ή σημεία του γενέθλιου χάρτη.
Μια Νέα Σελήνη στο σύνθετο θεωρείται πολύ ευνοϊκή για την πορεία του ζευγαριού, ενώ, αντίθετα, μια Πανσέληνος μπορεί να φέρει ισχυρές αντιδράσεις και συγκρούσεις μεταξύ των μελών της σχέσης.
Ο πλανήτης Ουρανός, τοποθετημένος σε ακμές όπως του ωροσκόπου ή στην ακμή του 7ου οίκου, λειτουργεί διασπαστικά ως προς τη συνέχεια της σχέσης.
Ο πλανήτης Ποσειδώνας, από την άλλη, δημιουργεί λάθος εντυπώσεις και στους ενδιαφερόμενους αλλά και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο που προβάλλεται.
Αντίθετα, ένας ισχυρός Κρόνος με καλές γωνίες σε ωροσκόπο και μεσουράνημα
δίνει σταθερή και μακροχρόνια τάση στην εξέλιξη μιας σχέσης.

Στην πορεία θα εξετάσουμε αναλυτικά τα σημαντικά σημεία ενός σύνθετου χάρτη, όπως το ζώδιο του ωροσκόπου, του Ήλιου σε ζώδιο και οίκο, της Σελήνης κ.λπ., καθώς επίσης και τις ευνοϊκές γωνίες με άλλους πλανήτες μέσα στο χάρτη. Επίσης πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι, εφόσον αναφερόμαστε σε γενέθλιο χάρτη (σχέσης), μπορούμε να έχουμε ασφαλή πρόγνωση βάσει των συστημάτων που προτείνει η κλασική αστρολογία και εφαρμόζονται και στο σύνθετο χάρτη (διελεύσεις πλανητών, προοδευτικά συστήματα πρόβλεψης κ.λπ.).
go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email