Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 | By: offisiall

Το ωροσκόπιο και ο 8ος οίκος!


Ο 8ος οίκος και η ερμηνεία της θέσης του
Ο 8ος οίκος σε ένα ωροσκόπιο αντιστοιχεί στο  ζώδιο του Σκορπιού. Ο Σκορπιός ως γνωστόν κυβερνά την σεξουαλική μας ζωή και τις ερωτικές μας προτιμήσεις, τον τρόπο που εκφράζουμε την λίμπιντό μας, την ανάγκη μας για μια βαθιά ψυχική και σωματική ένωση με τον σύντροφό μας. Η αγάπη για το μυστήριο, το κύτταρο και η ψυχική μας δύναμη εκφράζονται επίσης από τον 8ο οίκο.
Ανάλογα λοιπόν με το ωροσκόπιο μας, με το ποιο ζώδιο κυβερνά τον 8ο οίκο μας ή ποιος πλανήτης βρίσκεται μέσα σε αυτόν, παίρνουμε πληροφορίες για όλα αυτά και την επίδραση του στη ζωή μας.
Τι σημαίνει ο κάθε πλανήτης στον  8ο οίκο
Ο Ήλιος στον 8ο οίκο
 Η προσωπικότητα του ατόμου που έχει στο ωροσκοπιο του τον Ήλιο στον 8ο οίκο, χρωματίζεται από στοιχεία Σκορπιού. Καχυποψία, χειραγώγηση, μυστικισμός, θαμμένα μυστικά, είναι μερικές από τις λέξεις-φράσεις κλειδιά, που χαρακτηρίζουν τον πυρήνα της ύπαρξής του. Η εύρεση ενός συντρόφου που θα τον/την ικανοποιεί ψυχικά και σωματικά, είναι ζωτικής σημασίας για αυτό τον τύπο, ενώ οι ιδιωτικές του στιγμές χαρακτηρίζονται από φλόγα, πάθος και ζωντάνια. Παράλληλα, ενδέχεται να υπάρχει μία τάση ενασχόλησης με μυστικιστικές επιστήμες, ψυχανάλυση ή εναλλακτικές θεραπείες. Οι κρίσεις στις σχέσεις δημιουργούν και κρίσεις ταυτότητας.
Σελήνη στον 8ο οίκο
Το άτομο με Σελήνη στον 8ο οίκο χαρακτηρίζεται από μία εσωτερική ανάγκη να σχετιστεί σε βάθος με τους υποψήφιους συντρόφους του, ενώ στις σχέσεις του, συχνά, αισθάνεται να κατακλύζεται από συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας. Είναι διστακτικό και επιφυλακτικό στις νέες γνωριμίες, ενώ παράλληλα έχει την τάση να χρησιμοποιεί υπόγειους τρόπους για να πετύχει αυτό που θέλει. Το σεξ είναι άμεσα συνδεδεμένο με το συναίσθημα, με το πάθος και την ένταση να αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την ερωτική του ικανοποίηση.
Ερμής στον 8ο οίκο
Με τον Ερμή να βρίσκεται μέσα στον 8ο οίκο σε κάποιο ωροσκόπιο, η επικοινωνία του ατόμου καθώς και ο τρόπος που σκέφτεται, αποκτούν μία «σκοτεινή» χροιά. Ο τύπος αυτός έχει την τάση να αντιλαμβάνεται τα πράγματα κάτω από την επιφάνεια, αναγνωρίζοντας τα κρυφά κίνητρα και τις πιθανές σκέψεις των άλλων. Στο οικογενειακό περιβάλλον, ενδέχεται να υπάρχουν διενέξεις ή μυστικά που σχετίζονται με τα αδέρφια, ενώ στις ιδιωτικές του στιγμές το άτομο αναζητά την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών και φαντασιώσεων. Η ποικιλία και η συχνή εναλλαγή συντρόφων, αποτελούν ακόμη μερικά πιθανά χαρακτηριστικά αυτής της θέσης.
Αφροδίτη στον 8ο οίκο
Όταν σε ένα ωροσκόπιο συναντάμε την Αφροδίτη στον 8ο οίκο, η θέα της ομορφιάς και την καλαισθησίας ντύνεται με μυστήριο. Ο τρόπος που σχετίζεται το άτομο χαρακτηρίζεται από συναισθηματικό βάθος, ενώ δεν αποκλείεται να έλκει άτομα που έχουν κάτι το μυστηριώδες στην εμφάνισή τους. Το σεξ παίζει πρωταρχικό ρόλο μέσα στη σχέση, με τον τύπο αυτό να αναζητά ρομαντισμό και χάδια στις ιδιωτικές του στιγμές με τους υποψήφιους παρτενέρ. Υπάρχει πιθανότητα να συνάψει επικερδείς συμφωνίες κατά τη διάρκεια της ζωής του ή να δεχθεί οικονομική εύνοια από έναν γάμο.
Άρης στον 8ο οίκο
Όταν ο πλανήτης της δράσης και των ενστίκτων, σε ένα ωροσκόπιο  βρίσκεται μέσα στον 8ο οίκο, η ενέργειά του γίνεται ακόμα εντονότερη. Το άτομο με αυτή τη θέση έχει ισχυρή θέληση και διεκδικεί τα πράγματα με τρόπο έμμεσο και υπόγειο. Το σεξ παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, αποτελώντας κινητήριο δύναμη για το ίδιο, ενώ δεν αποκλείεται να αναζητά συντρόφους, τους οποίους έχει την ικανότητα να χειραγωγεί μέσα από τη σεξουαλική τους σχέση. Παράλληλα, πιθανόν να υπάρχει ροπή σε παράνομες δραστηριότητες ή διενέξεις με τον σύντροφο αναφορικά με την κοινή τους συμβίωση.
Δίας στον 8ο οίκο
Το άτομο που στο ωροσκόπιο του έχει τον Δία στον 8ο οίκο, είναι ανοιχτόκαρδο και γενναιόδωρο στις ερωτικές του σχέσεις, σε σημείο που αγγίζει την υπερβολή. Η φήμη του Δία περί μοιχείας και συχνής εναλλαγής παράνομων συντρόφων, εδώ επιβεβαιώνεται περίτρανα, με το άτομο να αναζητά συνεχώς αυτό που θα του δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Βέβαια, αυτό το ασταμάτητο κυνήγι για το καλύτερο πολλές φορές οδηγεί σε απόγνωση, αφού ο τύπος αυτός δε μπορεί να μείνει στάσιμος και να απολαύσει αυτά που έχει. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα οικονομικής ευμάρειας, κατά τη διάρκεια της ζωής του, από κάποια συνεργασία ή κληρονομιά.
Κρόνος στον 8ο οίκο
Ο Κρόνος στον 8ο οίκο φανερώνει ένα άτομο το οποίο, κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενδεχομένως να έχει βιώσει πολλές κρίσεις, είτε στο οικογενειακό περιβάλλον είτε στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Σε αυτό το ωροσκόπιο υπάρχει μία δυσκολία στη σύναψη ερωτικών δεσμών, αφού κυριαρχεί ο φόβος και η αυτοσυγκράτηση, ενώ η κοινή συμβίωση και η αμοιβαιότητα σε μία σχέση αποτελούν ζητήματα που τα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη. Ενδέχεται να εργάζεται σε κάποιον τομέα που σχετίζεται με την ψυχολογία ή επαγγέλματα που συνδέονται με εφορίες ή άλλους οικονομικούς φορείς.
Ουρανός στον 8ο οίκο
Όταν ο Ουρανός βρίσκεται μέσα στον 8ο οίκο, φαίνεται να υπάρχει μία ασυνέχεια στις ερωτικές σχέσεις του ατόμου, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ξαφνικές ενάρξεις και ξαφνικές ρήξεις. Πρόκειται για ένα ωροσκόπιο πολύ ανατρεπτικό! Στο σεξ το άτομο αναζητά πειραματισμό και πρωτότυπες ιδέες που θα εξάψουν την φαντασία και την περιέργειά του, ενώ παράλληλα φαίνεται να παρουσιάζει μία δυσκολία στη σύναψη σοβαρών ερωτικών δεσμών, αφού η ανάγκη του για ελευθερία και ανεξαρτησία δεν τον κάνουν τον καλύτερο οπαδό των δεσμεύσεων. Ενδέχεται να παρουσιαστούν στη ζωή του απρόσμενα κέρδη ή αναπάντεχη οικονομική πτώση, ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει ο Ουρανός με τους υπόλοιπους πλανήτες.
Ποσειδώνας στον 8ο οίκο
Όταν συναντάμε τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο, στο ωροσκοπιο αυτό φανερώνεται μία ροπή προς μυστικιστικές και απόκρυφες επιστήμες, ενώ το άτομο έχει την τάση να παρουσιάζει εμμονές που σχετίζονται με αυτά τα θέματα. Το στοιχείο της διαίσθησης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο και μάλιστα, πιθανόν να υπάρχει σύγχυση στη διαχείριση των συναισθημάτων του. Παράλληλα, ο Ποσειδώνας συμβολίζει την κατάλυση των ορίων, άρα όσον αφορά στο σεξουαλικό κομμάτι, δεν υπάρχουν ταμπού και απαγορεύσεις για αυτό το άτομο. Εξαπατήσεις από οικονομικές συμφωνίες είναι ανάμεσα στα πιθανά σενάρια αυτής της θέσης.
Πλούτωνας στον 8ο οίκο

Ο Πλούτωνας σε αυτή τη θέση προσδίδει δύναμη και ισχύ στο άτομο, αφού βρίσκεται στον οίκο που συνδέεται με τον Σκορπιό, του οποίου είναι κυβερνήτης. Τα παιχνίδια εξουσίας και η ανάγκη για χειραγώγηση σε αυτό εδώ το ωροσκόπιο γίνονται εξαιρετικά έντονα, με το άτομο να αντιμετωπίζει τα ζητήματα καρδιάς, με την σοβαρότητα και την ένταση ζητημάτων ζωής και θανάτου. Παράνομες δραστηριότητες, θαμμένα μυστικά, κρυφές σχέσεις, θέματα εμπιστοσύνης και αναγέννηση μέσα από κρίσεις σε οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις, είναι μερικές πιθανές εκφάνσεις αυτής της θέσης σε ένα ωροσκόπιο. Το σεξ αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα στο σχετίζεστε και τον πιο συχνό τρόπο που επιλέγει το άτομο για να διοχετεύσει την αστείρευτη ενέργειά του.
go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email