Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 | By: offisiall

Σελήνη στην Παρθένο

Σελήνη στην Παρθένο

Χαρακτηριστικά: Ικανότητα, πρακτικότητα, βάσεις, αλτρουισμός, κριτική ικανότητα, τελειομανία, εργατικότητα.

Περισσότερο από κάθε άλλη Σελήνη, αυτή στην Παρθένο, έχει μεγάλη ανάγκη να είναι άψογη σε όλες τις εκδηλώσεις της. Διαθέτει ένα μοναδικό βλέμμα που διακρίνει οτιδήποτε λάθος υπάρχει στον εαυτό της και στους άλλους. Είναι ιδιαίτερα επικριτική και απαιτητική από τις σχέσεις της, αλλά όχι περισσότερο απ’ ότι είναι με τον εαυτό της. Για να νιώθει ευτυχής, πιστεύει ότι πρέπει να την έχουν οι άλλοι ανάγκη. Δεν την ενοχλεί να προσφέρει, μάλιστα ακόμη και σε βάρος των δικών της αναγκών, αφού ο βαθμός εξάρτησής της από τους άλλους είναι αρκετά ισχυρός. Συνήθως οι άνθρωποι με την Σελήνη στην Παρθένο είναι οι εργασιομανείς του ζωδιακού κι αν ποτέ πετύχετε κάποιον τεμπέλη θα είναι εξαιτίας έλλειψης αυτοεκτίμησης και παράλυσης μπροστά στην πιθανότητα της μη τέλειας δουλειάς! Δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους τόσο έντονα και είναι περισσότερο εγκεφαλικοί. Όταν στενοχωριούνται ή θυμώνουν μέσα στο σπίτι τους και τον γάμο τους, συνήθως το στρέφουν στον εαυτό τους, γι’ αυτό και, στατιστικά, είναι οι άνθρωποι που παθαίνουν τα περισσότερα ψυχοσωματικά. Ο άνθρωπος με την Σελήνη στην Παρθένο έχει ανάγκη να θαυμάζει το ταίρι του, διότι αυτό του δίνει κίνητρο να το υπηρετεί, να δουλεύει για αυτό και να καταναλώνει όση περισσότερη ενέργεια μπορεί. Είναι ο άνθρωπος που όσες περισσότερες και μεγαλύτερες θυσίες κάνει για τον σύντροφό του, τόσο πιο πολύ ικανοποιημένος είναι, τόση μεγαλύτερη απόλαυση αντλεί από τη σχέση του, διότι αισθάνεται ότι είναι άξιος και έχει κερδίσει την αγάπη. Η επικριτικότητά του έρχεται στην επιφάνεια όταν εμφανιστεί στον ορίζοντα η ανασφάλεια και η αμφιβολία.

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει την Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο της Παρθένου, με την Σελήνη στον Ταύρο και τον Αιγόκερω. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Καρκίνο, στον Σκορπιό και τους Ιχθύς.

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στον Τοξότη και τους Διδύμους.

 

Συνδυασμοί της Σελήνης στην Παρθένο

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στον Κριό

Η ορμητικότητα της Σελήνης στον Κριό λειτουργεί λίγο ως πρόκληση στην εργατική και ανθεκτική φύση της Σελήνης στην Παρθένο. Το στοίχημα της σχέσης τους είναι, αν θα καταφέρει ο άνθρωπος με την Σελήνη στην Παρθένο να τιθασεύσει, να ικανοποιήσει και να δει το χαμόγελο της αποδοχής στο πρόσωπο του ανυπόμονου ανθρώπου με την Σελήνη στον Κριό. Είναι ένας συνδυασμός που προσφέρει πολλές δημιουργικές διεξόδους και στους δύο, αρκεί να καταφέρουν -έστω και επεισοδιακά- να ανακαλύψουν την ισορροπία που θα τους κρατήσει μαζί. Το αίσθημα της αυτοσυγκράτησης και της διστακτικότητας της Σελήνης στην Παρθένο απελευθερώνεται με τη φλογερή και πληθωρική κίνηση του Κριού να ανάβει το πράσινο φως σε κάθε επιθυμία του.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στον Ταύρο

Η Σελήνη στον Ταύρο, ηδονιστική και αισθαντική, τείνει σε μια τεμπελιά μέσα στο σπίτι, αλλά αντίστοιχα ενεργοποιείται τρομερά όταν έχει απέναντί της μια νευρώδη και κινητική φύση, όπως αυτή της Σελήνης στην Παρθένο που μπορεί να κάνει σβούρα σε όλο το σπίτι προκειμένου να τελειοποιήσει μια δουλειά. Οι δύο τους έρχονται κοντύτερα και ακουμπούν ο ένας στα αισθήματα του άλλου, όταν τους ενώνει ένας κοινός σκοπός, όταν συνεργάζονται για κάτι. Στην πορεία της συνεργασίας τους, ερωτεύεται η Σελήνη στην Παρθένο την ανθεκτικότητα και την αποφασιστική απαρέγκλιτη φύση της Σελήνης στον Ταύρο και αντίστοιχα η δεύτερη γοητεύεται από την καπατσοσύνη της πρώτης.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στους Διδύμους

Αυτό που αρχικά φαίνεται ως απόλυτα ταιριαστός συνδυασμός, λόγω της ικανότητας και των δύο πόλων αυτού του συνδυασμού να μιλούν, να εκφράζονται και να επικοινωνούν, ίσως αργότερα εξελιχθεί σε μια πραγματικά δύσκολη πρόκληση. Αργά ή γρήγορα, η άστατη φύση της Σελήνης στους Διδύμους, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στην Σελήνη στην Παρθένο. Η τελευταία έχει μόνιμη ανάγκη για προστασία και φροντίδα και η πρώτη δεν της την προσφέρει, παρά μόνο αν κάποιος της εγγυηθεί ότι δεν θα βαρεθεί. Παραμένει μια πολύβουη, επικοινωνιακή σχέση, γεμάτη συζητήσεις και ανταλλαγή πληροφοριών, θορυβώδης και ζωντανή.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στον Καρκίνο

Η τρυφερότητα που υπάρχει σε αυτόν τον συνδυασμό είναι μια σπάνια ποιότητα που δεν συναντιέται εύκολα. Η Σελήνη στην Παρθένο επιβραβεύει την ικανότητα της Σελήνης στον Καρκίνο για την καρτερικότητά της και προσπαθεί να της καλύπτει κάθε πρακτική ανάγκη. Η σχέση τους μοιάζει με ένα «εργοστάσιο» αισθημάτων και φροντίδας. Είναι φυσική κλίση και των δύο η προσφορά της αγκαλιάς τους και συχνά οι τσακωμοί τους συμβαίνουν όταν ο καθένας τους πιστεύει για τον εαυτό του ότι… δίνει λιγότερα σε αυτή τη σχέση. Είναι δύο άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη φράση «δε σου άξιζα» όταν χωρίζουν και την πιστεύουν.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στον Λέοντα

Αυτός ο συνδυασμός έχει μια πολύ περίεργη συμπληρωματικότητα ανάμεσα στους πόλους του. Είναι η ανάγκη της Σελήνης στον Λέοντα να νιώθει γενναιόδωρη και μεγαλοπρεπής, αυτή που ικανοποιείται πρόθυμα από την Σελήνη στην Παρθένο, η οποία σπεύδει να δηλώσει τον έμπρακτο θαυμασμό της και να υποκλιθεί. Το σπίτι αυτού του ζευγαριού συνήθως είναι πλούσιο και άνετο, αλλά διαφαίνεται σε αυτό και μια ιδιαίτερη αίσθηση της τάξης και της οργάνωσης. Σε αυτή τη σχέση, ίσως το πάθος εξανεμιστεί σύντομα, αλλά τη θέση του παίρνει μια αγάπη και ένα αμοιβαίο αίσθημα εκτίμησης.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στην Παρθένο

Δύο άνθρωποι σε ένα ζευγάρι που έχουν αμφότεροι την Σελήνη στην Παρθένο, είναι πολύ ομιλητικοί και ζωντανοί. Τα επικοινωνιακά εργαλεία τους είναι πολύ ισχυρά, αλλά μπορεί να κυλήσουν σε μια κόντρα μεταξύ τους για το ποιος από τους δύο κρίνει τα πράγματα πιο σωστά και ποιανού οι μέθοδοι είναι πιο αποτελεσματικές. Ωστόσο, έχουν ακριβώς το ίδιο αίτημα -της επιβεβαίωσης και της αποδοχής- οπότε φροντίζουν να το παρέχουν σε αμοιβαίες δόσεις μεταξύ τους και να ισορροπούν. Είναι ένα ζευγάρι που ξεκινάει από την ερωτική χημεία του και μπορεί να καταλήξει και σε μια πολύ πετυχημένη και μακροχρόνια επαγγελματική συνεργασία, επιπλέον.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στον Ζυγό

Ο κόσμος της ομορφιάς, της τέχνης και της αρμονίας που έχει η Σελήνη στον Ζυγό, δελεάζει την Σελήνη στην Παρθένο, ίσως επειδή η τελευταία διακρίνει μια άψογη οργανωτικότητα σε αυτόν. Οι λόγοι που μπορούν να φέρουν κοντά αυτούς τους δύο ανθρώπους, είναι πραγματικά κάποιες λεπτομέρειες που δεν τις πιάνει το μάτι του ανθρώπου. Η σχέση τους χτίζεται με εντελώς παράδοξους τρόπους, βασισμένη σε παρορμήσεις. Η τάση προς το εξεζητημένο που μπορεί να εκδηλώσει η Σελήνη στον Ζυγό, είναι ακατανόητη στην πρακτική και γήινη Σελήνη στην Παρθένο, αλλά λειτουργεί πάνω της και ως ένα γοητευτικό μυστήριο.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στον Σκορπιό

Η Σελήνη στον Σκορπιό, καθώς έχει ανάγκη την άνευ όρων παράδοση από το σύντροφό της, τείνει να γίνεται πιεστική και να μην ησυχάζει παρά μόνο όταν αποκτήσει αυτό που έχει βάλει κατά νου. Η Σελήνη στην Παρθένο, διακριτική και συμμαζεμένη όπως είναι, γοητεύεται από την τόλμη και την αφοσίωση της Σελήνης στον Σκορπιό. Νιώθει να ανοίγονται νέοι ορίζοντες ερωτικής έντασης μπροστά της και απολαμβάνει τη θεαματική δραστηριότητα της Σελήνης στον Σκορπιό, όταν επιδίδεται σε ασκήσεις κατάκτησης και επιβολής. Πολύ ενδιαφέροντας συνδυασμός που έχει ανάγκη από ένα μετριασμό του πάθους.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στον Τοξότη

Αισιόδοξη και ανοιχτόμυαλη η φύση της Σελήνης στον Τοξότη, έχει μια τάση να μην σοκάρεται με τίποτα από όλα αυτά που προέρχονται από τις καρδιές των ανθρώπων. Για αυτήν, κάθε αληθινό συναίσθημα είναι ιερό, όσο ακραίο και αν φαντάζει. Απέναντι σε αυτήν τη γενναιόδωρη στάση ζωής, η πάντα πειθαρχημένη Σελήνη στην Παρθένο αρχίζει να «ξεκουμπώνεται» και να απελευθερώνεται, προσφέροντας ακόμα περισσότερο τις «υπηρεσίες της» στον βωμό της σχέσης αυτής. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν νιώσει ότι το προοδευτικό πνεύμα της Σελήνης στον Τοξότη την αντιμετωπίζει προσωπικά ως ένα τρυφερό πόλο έλξης και όχι ως ένα ακόμα «πρέπει» στη γενικότερη θεωρία της περί δικαίου.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στον Αιγόκερω

Αυτός ο συνδυασμός προκόβει όταν η… συναισθηματική άμιλλα ανάμεσα στους πόλους του είναι έντονη. Όσο πιο πολύ ο ένας δουλεύει για το καλό του άλλου, τόσο περισσότερο η σχέση αυτή κατακτάει την αμοιβαιότητά της και στερεώνει ακόμα περισσότερο τα θεμέλιά της. Ούτε η Σελήνη στον Αιγόκερω ούτε στην Παρθένο, είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικές των συναισθημάτων τους. Το αναπληρώνουν όμως μεταξύ τους με πράξεις και προσφορές αγάπης. Όλα όσα δεν λένε μεταξύ τους, τα κάνουν. Εργατική και φιλόδοξη, η Σελήνη στον Αιγόκερω, μοιάζει να βρίσκει ιδανικό συνεργάτη, συνοδοιπόρο, σύντροφο στην τυπική Σελήνη στην Παρθένο.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στον Υδροχόο

Φαινομενικά αταίριαστος και δύσκολος συνδυασμός αυτός, φέρνει σε κόντρα την αποστασιοποιημένη και συχνά εγκεφαλική Σελήνη στον Υδροχόο με την πειθαρχημένη, «υπηρετική» φύση της Σελήνης στην Παρθένο. Η διάθεση για πρωτοτυπία της Σελήνης στον Υδροχόο, σε συνδυασμό με την προσκόλλησή της στις παραδοσιακές αξίες, τη φέρνουν σε κόντρα με την Σελήνη στην Παρθένο που δεν νοιάζεται πραγματικά για ιδέες και πρωτοτυπίες -αρκεί να υπάρχει μόνιμη τρυφερότητα και ανοχή στις αδυναμίες της. Ωστόσο, λόγω των εντελώς διαφορετικών ποιοτήτων των δύο θέσεων, ένας συνδυασμός μεταξύ τους μπορεί να καλλιεργήσει συναισθήματα που και οι δύο δεν τα έχουν ξαναζήσει.

 

Σελήνη στην Παρθένο με Σελήνη στους Ιχθύς

Η Σελήνη στους Ιχθύς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Σελήνη στην Παρθένο, στον μεταβλητό άξονα που ενώνει τη Γη με το Νερό. Αυτό δημιουργεί ένα γόνιμο συνδυασμό ανάμεσα στους ανθρώπους με αυτές τις δύο θέσεις. Η σχέση τους είναι ενστικτωδώς στοργική και ζεστή, αλλάζουν όμως πολύ τα κίνητρα και οι προτεραιότητές τους, άσχετα αν καταλήγουν συχνά στο ίδιο αποτέλεσμα. Η Σελήνη στην Παρθένο εντυπωσιάζεται από τον ονειρόκοσμο της «μητρικής» Σελήνης στους Ιχθύς και η τελευταία με τη σειρά της συγκινείται από τη διάθεση αυτοθυσίας και αφοσίωσης, της πρώτης. Η αγάπη είναι πολύ δυνατή μεταξύ τους, συχνά όμως εκφράζεται με πρωτοβουλίες, όπως π.χ. ένα δώρο, ένα ταξίδι, του ενός στον άλλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μάθε τα πάντα εύκολα γρήγορα και εχέμυθα.
Καφεμαντεία,χαρτομαντεία,προσωπικά ωροσκόπια και συναστρίες.
Τηλ:6985602714
6944100122

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email