Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 | By: offisiall

Σελήνη στον Λέοντα

Σελήνη στον Λέοντα

Χαρακτηριστικά: Λάμψη, γοητεία, πίστη, γκλάμουρ, δραματικότητα, ζεστασιά, ηδονισμός, αυταρχικότητα.

Οι άνθρωποι με την Σελήνη στον Λέοντα κρύβουν έναν «σταρ» μέσα τους, που θα βγει προς τα έξω την κατάλληλη στιγμή. Δεν αντέχουν σε καμία περίπτωση να τους αγνοούν, να περνούν αδιάφοροι και να μην είναι φυσικά οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες στις καρδιές των συντρόφων τους. Τους αρέσει η πολυτέλεια, το γκλάμουρ και όλες οι ηδονές των αισθήσεων. Ακόμη και στις μεγαλύτερες στενοχώριες τους, ξέρουν ότι ο Ήλιος θα βγει πίσω από τα σύννεφα και θα ξαναλάμψει. Τείνουν να δραματοποιούν σε υπερβολικό βαθμό τα πράγματα, γι’ αυτό και γίνονται καλοί ηθοποιοί. Έχουν τεράστια ανάγκη από ασφάλεια, γι’ αυτό επιδιώκουν πάντα να έχουν το πάνω χέρι στις σχέσεις και να παίρνουν τις αποφάσεις. Ιδιαίτερα στο σπίτι, αφού η Σελήνη κυβερνά πάντα ότι σχετίζεται με την οικογένεια, μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα δεσποτικοί μιας και νιώθουν ότι είναι το παλάτι τους! Η περηφάνια και η αξιοπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να δείχνουν ιδιαίτερες εξαρτήσεις στον γάμο, αλλά η γενναιοδωρία τους είναι τόσο μεγάλη απέναντι στο ταίρι τους και τα παιδιά τους που σχεδόν τους κακομαθαίνουν όλους. Ένας άνθρωπος με την Σελήνη στον Λέοντα αντιμετωπίζει αρχοντικά και με αίσθηση σεβασμού όλα τα ερεθίσματα από το περιβάλλον του. Τα φιλτράρει μέσα από τη ζυγαριά της δικαιοσύνης και θέλει να πιστεύει και να νιώθει ότι είναι αυτός που με τις παρεμβάσεις του, δίνει λύσεις σε προβλήματα και σώζει καταστάσεις. Εκτιμά πολύ την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό των άλλων και κάνει τα πάντα για να τα εξασφαλίσει. Είναι ακατάβλητος και σταθερός όσον αφορά στους σκοπούς του και οι συγκινήσεις του έχουν σχεδόν όλες να κάνουν με το κοινό, με κοινωνικές μάζες και με πολυπρόσωπα περιβάλλοντα. Σε αυτά νιώθει ότι βρίσκει την απόλυτη ένταση των συναισθημάτων του.

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει την Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Λέοντα, με την Σελήνη στον Κριό και τον Τοξότη. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στους Διδύμους, στον Ζυγό και τον Υδροχόο 

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στον Ταύρο και τον Σκορπιό.

 

Συνδυασμοί της Σελήνης στον Λέοντα

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στον Κριό

Συχνά, η Σελήνη στον Κριό με την ανυπομονησία της μπορεί να λειτουργήσει ως πρόκληση που πρέπει να κατακτηθεί από την κυριαρχική Σελήνη στον Λέοντα. Η Σελήνη στον Κριό μοιάζει με ένα ατίθασο αγρίμι που θέλει να κατακτά ότι πέσει στην αντίληψή του. Αντίστοιχα, η Σελήνη στον Λέοντα τείνει να αντιμετωπίζει τα πάντα στο περιβάλλον ως πραγματικά ή δυνητικά στοιχεία προς κατάκτηση. Η ένωση μεταξύ των δύο μπορεί να είναι εκρηκτική. Σέβονται ο ένας την πύρινη αντίληψη του άλλου, αλλά αγωνιούν για το ποιος θα επικρατήσει, τελικά. Η σχέση μπορεί να αποδώσει πολύ δημιουργικά αποτελέσματα, αλλά μπορεί και να φέρει εκρήξεις απίστευτα ηχηρές.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στον Ταύρο

Το κυνήγι της απόλαυσης με τον τρόπο που το κάνει η Σελήνη στον Ταύρο είναι μια αργή, αλλά αποφασιστική διαδικασία, απαρέγκλιτη από τον στόχο της και συχνά αποτελεσματική. Η Σελήνη στον Ταύρο βρίσκει σχεδόν πάντα την απόλαυση εκεί που επιθυμεί και όταν έχει να αντιμετωπίσει την Σελήνη στον Λέοντα επιδίδεται σε ένα υπόγειο, πολύπλοκο παιχνίδι κατάκτησης που ελάχιστοι καταλαβαίνουν. Η Σελήνη στον Λέοντα, από την άλλη, αντιτάσσει το πλεονέκτημα που έχει να σκέφτεται δίκαια και ψύχραιμα. Αυτό, απέναντι στο πλεονέκτημα της Σελήνης στον Ταύρο που είναι η διαίσθηση και το ένστικτο, δημιουργεί έναν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά δύσκολο συνδυασμό.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στους Διδύμους

Ο συνδυασμός αυτός δεν είναι ποτέ πληκτικός. Η σχέση μεταξύ της Σελήνης στον Λέοντα και της Σελήνης στους Διδύμους, είναι πάντα συναρπαστική, γεμάτη εκπλήξεις και ιδέες. Απολαμβάνουν και οι δύο να δοκιμάζουν τις προκλήσεις που υπόσχονται χαρά και διασκέδαση. Επίσης, δεν τους αρέσει να κάνουν για πολύ καιρό το ίδιο πράγμα, διότι πέφτουν σε μιζέρια και βαριούνται. Η Σελήνη στον Λέοντα, που έχει αίτημα την ποιότητα σε όλα, μπορεί να έρθει σε σύγκρουση, κάποιες φορές με την Σελήνη στους Διδύμους που δεν θέλει με τίποτα να εμβαθύνει στα πράγματα, με αποτέλεσμα να μην γεύεται ποτέ ολοκληρωμένες εμπειρίες, αλλά λίγο απ’ όλα.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στον Καρκίνο

Η Σελήνη στον Καρκίνο, θαμπωμένη καθώς είναι από τη λάμψη και τη ζωτικότητα της Σελήνης στον Λέοντα, μπορεί να κάνει κινήσεις καταπιεστικές και να δημιουργήσει στη δεύτερη, αίσθημα ασφυξίας. Είναι σημαντικό να έχει πάντα ως κανόνα, η Σελήνη στον Καρκίνο, ότι η Σελήνη στον Λέοντα έχει ανάγκη από χώρο για να εκφραστεί αποτελεσματικά και να προσφέρει αγάπη, τρυφερότητα και ειλικρίνεια. Ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ πιθανόν να δώσει μια μακροχρόνια σχέση, αρκεί τα αντίθετα, αλλά πολύ συμπληρωματικά στοιχεία της, να βρουν ένα κοινό έδαφος για να λειτουργήσουν.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στον Λέοντα

Σύγκρουση τιτάνων, αλλά και σεβασμός σε παραδοσιακές αξίες. Ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ έντονος, πολύ ανταγωνιστικός, αλλά σχεδόν καθόλου δημιουργικός: ο λόγος είναι ότι δύο άνθρωποι που σχετίζονται μεταξύ τους και έχουν αμφότεροι τη Σελήνη στον Λέοντα, αναλώνονται συχνά σε παιχνίδια επικράτησης ο ένας έναντι του άλλου. Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις που καλούνται να κάνουν, μοιάζουν με ένα τεράστιο παζάρι, στο οποίο κάνουν εκπτώσεις και διεκδικήσεις ανάλογα με τον χώρο που τους αναλογεί. Η γενναιοδωρία και ο σεβασμός στη σχέση τους δεν τους εγκαταλείπει ποτέ.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στην Παρθένο

Η εργατική και πρόθυμη η Σελήνη στην Παρθένο βρίσκει μια «φωλιά» στην αγκαλιά της Σελήνης στον Λέοντα που είναι πάντα ανοιχτή, μεγάλη και τρυφερή. Ένας άνθρωπος με Σελήνη στην Παρθένο δεν νοιάζεται να επιβάλλει τις απόψεις του στον άλλο, αντιλαμβάνεται περισσότερο τον εαυτό του ως δέκτη και εργάτη. Έτσι, ο κυριαρχικός άνθρωπος με Σελήνη στον Λέοντα βρίσκει εύφορο έδαφος να απλώσει το «βασίλειό του», αλλά και να ανταποδώσει την αγάπη που δέχεται με μεγάλη προθυμία επίσης. Παρότι οι δύο άνθρωποι σε αυτή τη σχέση αντιμετωπίζουν αλλιώς τη ζωή και τον κόσμο, φαίνεται να ταιριάζουν μεταξύ τους επειδή αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει, δεν είναι να είναι όμοιοι με τον άλλον.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στον Ζυγό

Η Σελήνη στον Ζυγό, αρμονική και με μόνιμο αίτημα την ισορροπία με το περιβάλλον της, βρίσκει στον κόσμο της Σελήνης στον Λέοντα ένα πρόσφορο έδαφος, στο οποίο και οι δύο μπορούν χωρίς ενοχές να απολαύσουν τον έρωτά τους. Ένα αδύναμο σημείο αυτού του συνδυασμού, είναι η στιγμή που θα κινδυνεύσουν να χαθούν όλα εκείνα που τους εξασφαλίζουν τις υλικές απολαύσεις. Εκείνο το σημείο είναι που κρίνει την αντοχή τους στη σχέση και δοκιμάζει τα αισθήματά τους. Συχνά, ένα τέτοιο ζευγάρι έχει ένα πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο σπίτι -αν συμβιώνουν- και ασχολείται πολύ με την τέχνη.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στον Σκορπιό

Η Σελήνη στον Σκορπιό έχει το αίτημα της απόλυτης παράδοσης του άλλου στην αγκαλιά της, μια παράδοση άνευ όρων και σε βάθος χρόνου. Από τη στιγμή που η Σελήνη στον Σκορπιό νιώθει ότι κατέχει κάποιον, θέλει να πιστεύει ότι τον κατέχει για πάντα. Η Σελήνη στον Λέοντα ερωτεύεται εύκολα τον σαγηνευτικό τύπο με τη Σελήνη στον Σκορπιό και παραδίδεται σε αυτόν. Ωστόσο όταν αισθανθεί ότι η παράδοση αυτή τείνει να γίνει αποκλειστική, αντιδρά γιατί δεν γίνεται να μη νιώθει ότι η λάμψη του είναι για όλον τον κόσμο και όχι για έναν άνθρωπο. Ωστόσο και οι δύο αυτοί άνθρωποι, εκτιμούν τα παλιά καλά πράγματα και έχουν πολύ ζωντανή σχέση με το παρελθόν τους, το κοινό ή ο καθένας το δικό του.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στον Τοξότη

Η Σελήνη στον Τοξότη αποκαλύπτει ένα πολύ ευχάριστο ψυχαγωγικό πρόσωπο σε όποιον είναι διατεθειμένος να ταυτιστεί μαζί της πνευματικά, να μοιραστεί μαζί της τον συναρπαστικό κόσμο των ιδεών. Η Σελήνη στον Λέοντα συγκινείται και νιώθει δέος από αυτή την ποιότητα και συνήθως παραδίδεται σε αυτήν. Ο πύρινος συνδυασμός που κάνουν μεταξύ τους μπορεί να γεννήσει πολύ δημιουργικές ιδέες και σχέδια, αλλά και να διακοσμήσει ένα σπίτι με πολλά και έντονα χρώματα, σε μοτίβα που έχουν μια σημασία για τους ίδιους! Όταν νιώθει ανασφάλεια, η Σελήνη στον Τοξότη, αποσύρεται από τη σχέση και μοιάζει σαν να «κλείνεται» στον κόσμο της. Αυτό καθόλου δεν αρέσει στην Σελήνη στον Λέοντα που αρνείται να δεχτεί ότι δεν έχει τη λύση και το αντίδοτο για τα πάντα.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στον Αιγόκερω

Πολύ δύσκολος και «ανηφορικός» αυτός ο συνδυασμός. Η φύση της Σελήνης στον Λέοντα, εξωστρεφής και γενναιόδωρη, προσκρούει στη φύση της Σελήνης στον Αιγόκερω που είναι λιτή, δωρική, πειθαρχημένη και ανθεκτική. Μεταξύ τους λειτουργεί ένα κύμα αδιόρατης ερωτικής έλξης, το οποίο όμως δεν μεταφράζεται πάντα στη σχέση, διότι τα εμπόδια στον δρόμο που έχουν μεταξύ τους είναι πολλά και δύσκολα. Όταν, ωστόσο, υπερπηδηθούν αυτά τα εμπόδια, η σχέση γίνεται μοναδική. Ο ένας μαθαίνει ένα σωρό πράγματα από τον άλλο και οι δύο μαζί προσφέρουν πολλά στον κοινό χώρο που έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στον Υδροχόο

Η Σελήνη στον Υδροχόο είναι στιλιζαρισμένη και δύσκολη στην επαφή της. Έχει μια έμφυτη τάση να αποστασιοποιείται και να παίζει έναν ρόλο που η ίδια αποφασίζει πότε και αν θα τον φορέσει για να αντιμετωπίσει το περιβάλλον της. Ακριβώς απέναντι από την Σελήνη στον Λέοντα, νιώθει μια αρχική οικειότητα, αίσθημα που δεν νιώθει συχνά. Η Σελήνη στον Λέοντα ερωτικά αντιμετωπίζει την Σελήνη στον Υδροχόο με πνευματική αλληλεγγύη και με σεβασμό. Είναι μια σχέση που «περπατάει» αργά, αλλά αποδοτικά και έχει ανάγκη τον χρόνο της. Και οι δύο άνθρωποι σε αυτόν τον συνδυασμό έχουν το αίτημα της οικονομικής άνεσης, απεχθάνονται τη μιζέρια και συνήθως βρίσκουν τρόπους να εξασφαλίζουν την υλική ευημερία τους.

 

Σελήνη στον Λέοντα με Σελήνη στους Ιχθύς

Ο ρομαντισμός της Σελήνης στους Ιχθύς βρίσκει έναν πολύ πρόσφορο τρόπο να γίνει απτή πραγματικότητα στον κόσμο της Σελήνης στον Λέοντα. Συνήθως απολαμβάνει με μεγάλο πάθος τις ανέσεις και τη χλιδή που προσφέρει η Σελήνη στον Λέοντα, αν και συχνά δεν μπορεί να συντονιστεί με αυτό το αίτημα που έχει, δηλαδή να απευθύνεται μονίμως σε μαζικό κοινό και να γίνεται αποδεκτή από τους πάντες. Ο άνθρωπος με την Σελήνη στους Ιχθύς είναι σαν να αναρωτιέται, πώς γίνεται ο άλλος να θέλει να έχει και άλλους συναισθηματικούς αποδέκτες, εφόσον υπάρχει η δική του απεριόριστη αγάπη. Από την άλλη, ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Λέοντα, απορεί με το πώς γίνεται ένας άνθρωπος να βρίσκεται μονίμως στα «σύννεφα» και να μην αντιμετωπίζει τίποτα ρεαλιστικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μάθε τα πάντα εύκολα γρήγορα και εχέμυθα.
Καφεμαντεία,χαρτομαντεία,προσωπικά ωροσκόπια και συναστρίες.
Τηλ:6985602714
6944100122

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email