Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 | By: offisiall

Σελήνη στον Καρκίνο

Σελήνη στον Καρκίνο

Χαρακτηριστικά: Προστασία, φροντίδα, συντήρηση, ασφάλεια, ανταπόκριση, ευαισθησία, συναισθηματικότητα, κυκλοθυμία.

Η Σελήνη στον Καρκίνο, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και συναισθηματική, μάλιστα μερικές φορές περισσότερο απ’ ό,τι είναι ο Ήλιος στον Καρκίνο. Οι άνθρωποι με την Σελήνη στον Καρκίνο είναι πολύ προστατευτικοί και ξέρουν να κάνουν αυτούς που αγαπούν να νιώθουν «σαν στο σπίτι τους». Τα συναισθήματά τους είναι έντονα και νιώθουν την ανάγκη να κάνουν κάτι γι’ αυτά επειγόντως, μια και ο Καρκίνος είναι ένα παρορμητικό ζώδιο. Επηρεάζονται από τις διαθέσεις των άλλων και μάλιστα, αν νιώθουν ότι το ταίρι τους ή η οικογένεια τους έχει κάποιο πρόβλημα, ταυτίζονται μαζί τους, παίρνοντας προσωπικά ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Με την τάση τους να μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια για να ξεπεράσουν μια δύσκολη στιγμή στη ζωή τους. Επειδή έχουν τεράστια ανάγκη ασφάλειας και προστασίας, επενδύουν πολύ στο σπίτι και θέλουν να έχουν γερές βάσεις και ρίζες. Γι’ αυτό και δεν μετακομίζουν συχνά. Η μετακόμιση από μόνη της είναι μια διαδικασία πολύ τραυματική για την Σελήνη στον Καρκίνο που έχει την τάση να ταυτίζεται με το περιβάλλον της. Στον γάμο και στις σχέσεις δείχνουν ιδιαίτερη αφοσίωση και πίστη. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της θέσης αυτής της Σελήνης (θέση κυριαρχίας) είναι η ικανότητα του ανθρώπου που την έχει, να νιώθει σε βάθος και σε πληρότητα οτιδήποτε δέχεται από το περιβάλλον του. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να νιώσει βαθιά ένα πρόβλημα ή μια δύσκολη στιγμή κάποιου, σε σημείο να νιώθει ακριβώς το ίδιο με αυτόν. Για παράδειγμα, βιώνει το συναίσθημα της απώλειας ενός άλλου ανθρώπου με την ίδια ένταση, αλλά βιώνει και το συναίσθημα μιας ευτυχισμένης στιγμής ενός αγαπημένου προσώπου του με την ίδια ευφορία και χαρά.

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Καρκίνου, με την Σελήνη στον Σκορπιό και τους Ιχθύς. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Ταύρο, στον Αιγόκερω και την Παρθένο.

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στον Ζυγό και τον Κριό.

 

Συνδυασμοί της Σελήνης στον Καρκίνο

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στον Κριό

Αισθαντική και ερωτική η Σελήνη στον Καρκίνο γοητεύει τον ορμητικό άνθρωπο με Σελήνη στον Κριό, τον κατευνάζει και του δημιουργεί αισθήματα ασφάλειας αλλά και ενός πάθους στο οποίο νιώθει άνετα να βουτήξει με ασφάλεια. Όταν όμως οι συχνές εναλλαγές διάθεσης της Σελήνης στον Καρκίνο αρχίσουν να ταλαιπωρούν την Σελήνη στον Κριό, μπορεί να φέρουν μοιραία αποτελέσματα στη σχέση. Οι αντοχές του ανθρώπου με Σελήνη στον Κριό δεν είναι ανεξάντλητες. Βαριέται εύκολα και μπορεί να προκαλέσει δραματικές καταστάσεις με τον άνθρωπο με την Σελήνη στον Καρκίνο που αναζητά την ευαισθησία και την κατανόηση.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στον Ταύρο

Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να δημιουργήσει ένα ζευγάρι που εξαντλεί όλα τα περιθώρια του «προκαταρκτικού» ερωτικού παιχνιδιού. Μπορεί επί ώρες να πειραματίζονται με αυτό, να απολαμβάνουν ηδονικά και οι δύο τη ζεστασιά και την αρμονία του ερωτικού παιχνιδιού και ίσως η ανάγκη για την ερωτική πράξη, να μην τους προκύψει καν! Το αίτημα της ασφάλειας είναι κοινό στους ανθρώπους με Σελήνη στον Καρκίνο ή στον Ταύρο. Η φλόγα του παθιασμένου έρωτα αργεί να φουντώσει, ίσως επειδή και οι δύο δεν την έχουν ανάγκη αυτή καθαυτή, καθότι περισσότερο νοιάζονται για την αγκαλιά και την αίσθηση της φροντίδας.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στους Διδύμους

Η παιχνιδιάρικη και ελαφριά φύση της Σελήνης στους Διδύμους έχει ανάγκη να νιώθει ότι βρίσκει παντού έναν πρόθυμο συμπαίκτη στις επιθυμίες της. Η Σελήνη στον Καρκίνο έχει τη γλυκύτητα και την απαλότητα που όλοι έχουν ανάγκη, όμως δεν έχει τη μονίμως ανεβασμένη διάθεση που η Σελήνη στους Διδύμους εκτιμά ιδιαίτερα. Η κυκλοθυμικότητα του ανθρώπου με την Σελήνη στον Καρκίνο μπορεί να εξαντλήσει τα -έτσι κι αλλιώς περιορισμένα- όρια αντοχής του ανθρώπου με Σελήνη στους Διδύμους. Ο τελευταίος, δεν αντέχει καθόλου τις σιωπές και την εσωτερικότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Σελήνη στον Καρκίνο.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στον Καρκίνο

Δύο άνθρωποι με την Σελήνη στον Καρκίνο αναπτύσσουν μια αβίαστη, ερωτική σχέση, που βασίζεται γερά σε αισθήματα τρυφερότητας, στοργής, προσφοράς και ανιδιοτέλειας. Είναι ρομαντικοί και έχουν μεγάλη εσωτερική ένταση, έτοιμη να διοχετευθεί σε μια δημιουργική προσφορά. Ωστόσο, όταν οι φιλοδοξίες του ενός είναι διαφορετικές από αυτές του άλλου, ίσως υπάρξει ένα παιχνίδι εξουσίας μεταξύ τους, τόσο υπόγειο και καλυμμένο όμως, που μπορεί να μην φανεί καν στο περιβάλλον τους, καθότι δεν το ομολογούν καν ο ένας απέναντι στον άλλο. Η υπομονή τους είναι απεριόριστη, όπως και η διάθεσή τους για αυτοθυσία, όταν το καλούν οι περιστάσεις.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στον Λέοντα

Η μεγάλη σαγηνευτική λάμψη που εκπέμπει η Σελήνη στον Λέοντα δημιουργεί ένα «φως», στο οποίο η Σελήνη στον Καρκίνο σπεύδει να τρέξει για να ζεσταθεί. Γοητευτική και μεγαλόπρεπη η Σελήνη στον Λέοντα γίνεται ένας πόλος έλξης, κοντά στον οποίο η Σελήνη στον Καρκίνο ανακαλύπτει την πολυπόθητη ασφάλεια. Ωστόσο, η τελευταία πέφτει σε μελαγχολία όταν ανακαλύπτει ότι αυτή η λάμψη της Σελήνης στον Λέοντα δεν εκπέμπει αποκλειστικά γι’ αυτήν, αλλά για τους πάντες. Τότε μπαίνει μπροστά ο μηχανισμός εκ νέου πολιορκίας και κατάκτησης, μόνο και μόνο για την επιβεβαίωση της Σελήνης στον Καρκίνο. Ωστόσο, στη βάση της αυτή η σχέση έχει πραγματικά συναισθήματα αγάπης που δύσκολα φθείρονται.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στην Παρθένο

Η Σελήνη στην Παρθένο μοιράζεται ένα πολύ βασικό στοιχείο με την Σελήνη στον Καρκίνο, που κάνει τη σχέση μεταξύ δύο τέτοιων ανθρώπων ανθεκτική και δημιουργική. Η ανάγκη τους για αποδοχή και επιβεβαίωση είναι τόσο μεγάλη, που ο ένας βρίσκει στον άλλο το κατάλληλο ταίρι για να τη βρει και να ανακουφιστεί. Βέβαια, η επικριτική -και παραπάνω από όσο αντέχει η Σελήνη στον Καρκίνο- φύση της Σελήνης στην Παρθένο μπορεί να δημιουργεί καβγάδες και έντονα πείσματα, τα οποία όμως ξεπερνιούνται με ένα λυπημένο βλέμμα πάντα, ένα χάδι, ένα δώρο ή μια κίνηση θυσίας. Στον συνδυασμό αυτό και οι δύο άνθρωποι μαθαίνουν πολλά ο ένας από τον άλλον.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στον Ζυγό

Παρορμητική η Σελήνη στον Ζυγό, αλλά και με μόνιμο το αίτημα της χαράς και της ευδαιμονίας, αναζητά την αισθητική απόλαυση στην Σελήνη στον Καρκίνο και την απαλότητα της αφής της. Ωστόσο, δεν μπορεί (και δεν θέλει) να κινητοποιηθεί συναισθηματικά από τις συχνά δραματικές αλλαγές διαθέσεών της, τις λίγο θεατρικές συμπεριφορές της και τη μελαγχολική αίσθηση που τείνει να είναι η φυσική κατάστασή της. Παρόλα αυτά, η Σελήνη στον Ζυγό έχει να προσφέρει ουσιώδη αγαθά στην Σελήνη στον Καρκίνο, όπως την ικανότητά του να αυτορυθμίζει τη διάθεσή του όταν δεν είναι καλή, καταφεύγοντας σε ενασχολήσεις που τον ευχαριστούν.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στον Σκορπιό

Ερωτικός και αισθησιακός συνδυασμός αυτός, βασίζεται στις πολύ αισθησιακές φύσεις της Σελήνης σε δύο υδάτινα ζώδια, αυτό του Καρκίνου και του Σκορπιού. Η ευαισθησία κυριαρχεί στη σχέση, αλλά και το έντονο πάθος, που αποκαλύπτεται ορμητικό όταν κατακτηθεί η μια πλευρά από την άλλη. Δεν αποκλείεται να αναπτυχθεί και μια δυναμική εξουσίας μεταξύ τους: ο ένας θα προσπαθεί να καθυποτάξει τον άλλο με όπλο την ερωτική επιθυμία… το ίδιο ακριβώς όπλο που χρησιμοποιεί και ο άλλος. Είναι μια σχέση που επιβιώνει σε βάθος χρόνου, λόγω των δυνατών δεσμών που φτιάχνει το ζευγάρι μεταξύ του.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στον Τοξότη

Η Σελήνη στον Τοξότη είναι ιδεαλιστική, ρομαντική, πύρινη, ανήσυχη και δίκαιη. Αυτό που της λείπει είναι μια συναισθηματική αγκαλιά που θα ανεχτεί τις αλλαγές της και την τάση της να ασχολείται με πολλά και διαφορετικά πράγματα. Τη βρίσκει στην Σελήνη στον Καρκίνο που μαζεύει με στωικότητα και υπομονή όλα τα ρούχα και τα αντικείμενα που αφήνει πίσω της η Σελήνη στον Τοξότη. Ο συνδυασμός τους είναι με έναν πολύ περίεργο τρόπο, αποδοτικός και η προκοπή που κάνουν μαζί είναι μεγάλη. Στο τέλος των πολύ διαφορετικών διαδρομών, που κάνει ο καθένας άνθρωπος από τους δύο του ζευγαριού, τους περιμένει ο ρομαντισμός του ουράνιου τόξου.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στον Αιγόκερω

Εξαιρετικά συνεργατικός συνδυασμός αυτός, λειτουργεί συμπληρωματικά ανάμεσα στους πόλους του. Η Σελήνη στον Αιγόκερω έχει μια μεγάλη δυσκολία να εκφραστεί συναισθηματικά, να βγάλει στην επιφάνεια και να επικοινωνήσει την ψυχή της. Η Σελήνη στον Καρκίνο τη βοηθάει να εκφραστεί, να καταφέρει αυτό που δεν μπορεί στην καθημερινή αυστηρή και πειθαρχημένη ζωή της. Η οικειότητα και οι σχέσεις εξάρτησης (μετά από λίγο καιρό) είναι δεδομένες σε αυτόν τον πολύ ενδιαφέροντα και δημιουργικό συνδυασμό.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στον Υδροχόο

Παρότι αποστασιοποιημένη και μοναχική, η Σελήνη στον Υδροχόο έχει ένα πολύ σημαντικό δέλεαρ που την φέρνει κοντά στη Σελήνη στον Καρκίνο: την απέραντα δίκαιη και προοδευτική φύση της. Για να παραμείνουν κοντά, αυτοί οι δύο άνθρωποι πρέπει να ξεπεράσει ο καθένας τις αδυναμίες του, που ενοχλούν τον άλλο. Η Σελήνη στον Υδροχόο γίνεται απρόσωπη και συναισθηματικά στεγνή όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει, ενώ η Σελήνη στον Καρκίνο γίνεται παραπονιάρα και γκρινιάρα. Στη μέση αυτή της διαδρομής, μεταξύ τους υπάρχει μια βαθιά, ερωτική σχέση που βασίζεται στον σεβασμό και στη συνέπεια.

 

Σελήνη στον Καρκίνο με Σελήνη στους Ιχθύς

Με κοινό παρονομαστή τον ρομαντισμό και το ατέρμονο κυνήγι των αισθαντικών και ερωτικών ηδονών, αυτός ο συνδυασμός δίνει σχέσεις που εκπέμπουν τρυφερά και όμορφα αισθήματα. Η Σελήνη στους Ιχθύς μεταφράζει όσα συμβαίνουν γύρω της με καλλιτεχνικούς συμβολισμούς και τείνει να ζει πιο άνετα στη χώρα των ονείρων απ’ ότι στην πραγματικότητα. Βρίσκει λοιπόν θαλπωρή και ζέστη στη στοργική Σελήνη στον Καρκίνο και μαζί πορεύονται -όχι χωρίς δυσκολίες και εντάσεις- σε έναν δρόμο που δεν παρεκκλίνει ποτέ από την κατεύθυνση της αμοιβαίας ευτυχίας τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μάθε τα πάντα εύκολα γρήγορα και εχέμυθα.
Καφεμαντεία,χαρτομαντεία,προσωπικά ωροσκόπια και συναστρίες.
Τηλ:6985602714
6944100122

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email