Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 | By: offisiall

Σελήνη στον Τοξότη

Σελήνη στον Τοξότη

Χαρακτηριστικά: Αισιοδοξία, ενθουσιασμός, ανησυχία πνεύματος, επέκταση, περιπέτεια, φιλοσοφική διάθεση, υπερβολή.

Μια από τις πιο αισιόδοξες και εύχαρες θέσεις της Σελήνης στον ζωδιακό, που εφοδιάζει τον άνθρωπο με ελπίδα, θετική σκέψη, δύναμη και θάρρος. Ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Τοξότη θεωρεί απαραίτητη στη ζωή του τη γνώση. Η εκπαίδευση, η εμπειρία της ζωής και η κοινωνικότητα είναι το μεγάλο σχολείο αυτής της Σελήνης και ταυτόχρονα αποτελεί και το οχυρό της ασφάλειάς της. Χρειάζεται να «ξέρει», να έχει απαντήσεις σε όλα, γι’ αυτό και δεν σταματά να ψάχνει. Με αίσθηση του χιούμορ και με γρήγορους και έντονους ρυθμούς στην καθημερινότητά της, αυτή η Σελήνη νιώθει στο φυσικό της περιβάλλον. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν ή βλέπει ότι δεν υπάρχει εφικτή διέξοδος, προτιμά να δραπετεύσει με ένα ταξίδι. Η αλλαγή παραστάσεων και το ταξίδι ως διαδικασία, λειτουργούν θεραπευτικά γι’ αυτή την Σελήνη που ξαναβρίσκει τον ενθουσιασμό και τον ζήλο της για τη ζωή… Στον γάμο δεν αντέχει να δένεται στο βαθμό που να θεωρείται κτήμα του άλλου. Γι’ αυτό χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει. H Σελήνη στον Τοξότη χαρίζει στον άνθρωπο μια οξυδέρκεια και μια ευθυκρισία ιδιαίτερη: μπορεί να αναλύει και να φιλτράρει τις πληροφορίες και να βρίσκει αυτά που πραγματικά έχουν σημασία, από αυτά που είναι αχρείαστα. Ενδεχομένως κάποιες φορές να κατατρέχεται από έμμονες ιδέες και να εμβαθύνει τόσο πολύ σε κάτι, σε σημείο υπερβολικό και να χάνει το μέτρο. Ωστόσο, η ζωτικότητα και το πνεύμα του δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ, χαρίζοντάς του ένα αυτορυθμιστικό μηχανισμό που δεν απολαμβάνουν άλλοι, εύκολα. Οι σχέσεις του είναι αεράτες και «απλωμένες». Θέλει, δηλαδή, να έχει έναν προσωπικό χώρο μέσα σε αυτές και να ξέρει ότι περιβάλλεται από «απόσταση» από τον σύντροφό του. Δεν αντέχει τις πολύ προσκολλημένες και ασφυκτικές επαφές.

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Τοξότη, με την Σελήνη στον Κριό και τον Λέοντα. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στους Διδύμους, στον Ζυγό και τον Υδροχόο.

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στην Παρθένο και τους Ιχθύς.

 

Συνδυασμοί της Σελήνης στον Τοξότη

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στον Κριό

Η Σελήνη στον Κριό λειτουργεί ερεθιστικά για την Σελήνη στον Τοξότη: λειτουργεί μια αμοιβαία γοητεία ανάμεσα στους δύο, η οποία σύντομα μετεξελίσσεται σε ευγενή ανταγωνισμό. Η Σελήνη στον Κριό προσπαθεί να πείσει τη Σελήνη στον Τοξότη ότι ο δικός της τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα είναι ο ενδεδειγμένος και ο καλύτερος. Η Σελήνη στον Τοξότη με τη σειρά της, προσπαθεί με συμβολικές κινήσεις να καταφέρει να πείσει την Σελήνη στον Κριό ότι η δική της οπτική και αντιμετώπιση είναι η πιο πρόσφορη. Η σχέση τους είναι δημιουργική, έχει όμως κάποιες εντάσεις. Συνήθως οι παρορμήσεις της Σελήνης στον Κριό, αναστατώνουν την πιο ήπια και σοφή Σελήνη στον Τοξότη.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στον Ταύρο

Η Σελήνη στον Ταύρο θέλει τον σύντροφό της να πλέει στην ευδαιμονία και την απόλαυση και βρίσκει μεγάλες δυσκολίες να πείσει τον πιο εγκεφαλικό Τοξότη, να αφεθεί στις περιποιήσεις της. Ο συνδυασμός αυτός προκαλεί ενδιαφέρον, αν καταφέρουν οι δύο άνθρωποι στο ζευγάρι να ξεπεράσουν τον ύφαλο των τελείως διαφορετικών απόψεων που έχουν απέναντι στη ζωή. Η Σελήνη στον Ταύρο, συνήθως ενδίδει στις μεγάλες ιδεολογικές ρητορείες της Σελήνης στον Τοξότη, της δείχνει ότι τις αποδέχεται και τις συμμερίζεται, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη επιθυμία της. Μόνο τότε η Σελήνη στον Τοξότη αφήνεται, αφού δικαιολογήσει μέσα της τη μανία που έχει με τις ηδονές η Σελήνη στον Ταύρο.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στους Διδύμους

Η Σελήνη στους Διδύμους ρίχνει… αγκίστρια στη Σελήνη στον Τοξότη εκ του ασφαλούς. Ξέρει να τη διαβάζει καλά και να παίζει μαζί της. Πράγματι η Σελήνη στον Τοξότη ανταποκρίνεται άμεσα στα ενθουσιώδη παιχνίδια της Σελήνης στους Διδύμους. Σύντομα όμως, έρχονται στην επιφάνεια, αυτά που τους χωρίζουν. Η Σελήνη στους Δίδυμους αρκείται στο να επεξεργάζεται τα πράγματα επιφανειακά. Η Σελήνη στον Τοξότη αναζητά τις ρίζες των πραγμάτων και την ουσία τους. Μαζί φτιάχνουν ένα συμπληρωματικό ζευγάρι, αρκεί να έχουν απόλυτα συνειδητοποιήσει και να αποδέχονται και οι δύο ότι τα κίνητρά τους είναι διαφορετικά.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στον Καρκίνο

Ένας πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός αυτός, με πολύ διαφορετικούς πόλους μεν, οι οποίοι όμως μπορούν να φτιάξουν ένα ζευγάρι πάρα πολύ δημιουργικό. Ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Καρκίνο προσπαθεί να αποδείξει συναισθηματικά στον αντίστοιχο με Σελήνη στον Τοξότη, ότι η πραγματική ευτυχία του βρίσκεται… μέσα στο σπίτι. Από την άλλη πλευρά, η Σελήνη στον Τοξότη δεν μπορεί να μην αντεπεξέλθει στον πειρασμό να «αλλαξοπιστήσει» τη σπιτόγατα Σελήνη στον Καρκίνο και να τη βγάλει από το άνετο, απολαυστικό κουκούλι της, που είναι βέβαια ο προσωπικός χώρος του σπιτιού. Στα μέσα της διαδρομής αυτής συναντιούνται και το αποτέλεσμα είναι βαθιά συναισθήματα που δεν αλλοιώνονται εύκολα.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στον Λέοντα

Η Σελήνη στον Λέοντα γοητευμένη από την ευφυή ζωτικότητα της Σελήνης στον Τοξότη, ορμάει κατά πάνω της διεκδικητικά και τη δελεάζει με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, που είναι η περηφάνια, η γενναιοδωρία και η ευγένεια. Στην προσπάθεια να την πείσει ότι είναι ιδανική για αυτήν, η Σελήνη στον Τοξότη αντιδρά, όχι γιατί δεν το πιστεύει, αλλά επειδή αυτή η στενή πολιορκία τη βρίσκει… «ιδεολογικά» αντίθετη! Αν ξεπεραστούν οι -θεωρητικοί, κυρίως- καβγάδες μεταξύ τους, αγαπιούνται βαθιά και νιώθουν περήφανοι ο ένας για τον άλλον.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στην Παρθένο

Η Σελήνη στην Παρθένο αν νιώσει ότι αγαπιέται, είναι πρόθυμη να συγχωρήσει στην Σελήνη στον Τοξότη, την ακατανόητη για αυτήν εμμονή με τις ιδέες και τη θεωρία των πραγμάτων. Ωστόσο, αν νιώσει ότι η Σελήνη στον Τοξότη δεν την συμπεριλαμβάνει στη μεγάλη αγκαλιά της, ξεκινάει την έντονη κριτική και τον τονισμό των καθημερινών λεπτομερειών που μπορεί να την ενοχλούν. Είναι ένας δύσκολος συνδυασμός, που απαιτεί κυρίως από τη Σελήνη στον Τοξότη να βάζει «νερό στο κρασί της» για να αποφεύγει τη γκρίνια. Εργατικοί και επικοινωνιακοί και οι δύο, όταν συνειδητοποιήσει ο ένας τη διαφορετική φύση του άλλου και την αποδεχτεί, είναι ικανοί να κινητοποιήσουν «βουνά» μαζί.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στον Ζυγό

Η εσωτερική ισορροπία και η καλλιτεχνική αρμονία της Σελήνης στον Ζυγό, γίνεται ένα φίλτρο μέσα από το οποίο περνούν τα πάντα. Όταν ο ιδεαλισμός της Σελήνης στον Τοξότη φτάσει στο κατώφλι αυτού του φίλτρου, έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το πώς εξελίσσονται τα συναισθήματα μεταξύ των δύο ανθρώπων στο ζευγάρι. Η Σελήνη στον Τοξότη δυσκολεύεται να αντισταθεί στα θέλγητρα της καλλιτεχνικής Σελήνης στον Ζυγό και προσπαθεί να τα εντάξει και αυτά στο γενικότερο πλέγμα της σκέψης της. Μόνο έτσι, γίνεται τελικά, να λειτουργήσει αυτό το ζευγάρι. Η Σελήνη στον Ζυγό από την άλλη, γνωρίζει μια άλλη πλευρά της ζωής με την Σελήνη στον Τοξότη δίπλα της, αυτήν που δεν θα είχε ευκαιρία να γνωρίσει διαφορετικά.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στον Σκορπιό

Η παθιασμένη σχέση που υπόσχεται αυτός ο συνδυασμός, έχει ένα εμπόδιο που μόνο αν ξεπεραστεί θα μπορέσει το ζευγάρι να απολαύσει πραγματικά την επαφή του. Η κτητικότητα της Σελήνης στον Σκορπιό είναι τεράστια. Και το αίσθημα της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης της Σελήνης στον Τοξότη είναι επίσης αδιαπραγμάτευτο. Ο ένας άνθρωπος προσπαθεί να πείσει τον άλλο για την ορθότητα της αντιμετώπισής του, χρησιμοποιώντας ο καθένας τα δικά του όπλα. Τελικά, η χημεία μεταξύ τους (μεγάλη και μοιραία) προκρίνεται, συνήθως, πάνω από τις όποιες διαφορές τους. Βαθιά αγάπη και μάλιστα σε σημείο εξάρτησης, δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στον Τοξότη

Όταν δύο άνθρωποι που έχουν αμφότεροι την Σελήνη στον Τοξότη βρεθούν και ταιριάξουν, είναι πολύ πιθανό να περνούν ώρες ολόκληρες σε έναν άνετο ζεστό χώρο, πίνοντας κρασί και συζητώντας ακατάπαυστα σε μια γλώσσα που μόνο οι ίδιοι καταλαβαίνουν. Ο εσωτερικός κώδικάς τους πλήρως συντονισμένος και η μοναδική αντίληψή τους για τον κόσμο εγγυάται μια πολύ ενδιαφέρουσα σχέση (αν και παραπάνω θεωρητική από όσο ίσως έχει συνηθίσει ο πολύς κόσμος και σίγουρα παραπάνω… τεμπέλικη).

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στον Αιγόκερω

Η Σελήνη στον Τοξότη περιπλανιέται στον κόσμο, συλλέγει εμπειρίες και καταλήγει σε συμπεράσματα, πριν προχωρήσει στο κυνήγι της επόμενης εμπειρίας που θα της φανεί προκλητική. Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι πολύ πιθανόν, να γίνει αυτή που θα βάλει φρένο στο ατέλειωτο ταξίδι της Σελήνης στον Τοξότη στον κόσμο, όχι με το ζόρι, αλλά επειδή η ίδια αποφασίζει να το κάνει. Η Σελήνη στον Αιγόκερω παρέχει στην Σελήνη στον Τοξότη όλα εκείνα, που η δεύτερη έπρεπε να ταξιδέψει για πολύ καιρό να αποκτήσει. Πειθαρχία και εργατικότητα. Μεθοδικότητα και ασφάλεια. Αν αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι συνειδητοποιημένοι, η σχέση λειτουργεί ρολόι.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στον Υδροχόο

Η τάση για πρωτοτυπία, για αυτό που δεν έχει ακόμα ειπωθεί και για οτιδήποτε έχει να κάνει με την πρόοδο του ανθρώπινου γένους -στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Σελήνη στον Υδροχόο- βρίσκει έναν σύμμαχο στην ανεξαρτησία και στο προχωρημένο πνεύμα της Σελήνης στον Τοξότη. Ωστόσο η συμβίωση και η καθημερινότητα έχει πολλές δυσκολίες, καθώς η τάση της Σελήνης στον Υδροχόο να ιεραρχεί τα πράγματα σύμφωνα με ένα παραδοσιακό και συντηρητικό σύστημα και αντίστοιχα η τάση της Σελήνης στον Τοξότη να αποδομεί οποιαδήποτε έννοια συντηρητισμού, μπορεί να φέρουν τους δύο αυτούς ανθρώπους σε σπουδαίες συγκρούσεις.

 

Σελήνη στον Τοξότη με Σελήνη στους Ιχθύς

Η Σελήνη στον Τοξότη ακονίζει τα ρομαντικά αισθήματά της με την απαλότητα και τον ερωτισμό της Σελήνης στους Ιχθύς. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν πολλά κοινά σημεία να τους ενώνουν, πέρα από τον μεταβλητό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα πράγματα. Η αγάπη και η τρυφερότητα είναι δύο αιτήματα που δεν διαπραγματεύονται μεταξύ τους. Όταν όμως η Σελήνη στον Τοξότη συνειδητοποιήσει ότι η Σελήνη στους Ιχθύς δεν συμμερίζεται απόλυτα τον κόσμο της, νιώθει μοναξιά και αρχίζει να αποστασιοποιείται. Είναι σημαντικό σε αυτή τη σχέση να συνειδητοποιούν οι δύο πλευρές τη μεγάλη διαφορετικότητά τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μάθε τα πάντα εύκολα γρήγορα και εχέμυθα.
Καφεμαντεία,χαρτομαντεία,προσωπικά ωροσκόπια και συναστρίες.
Τηλ:6985602714
6944100122

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email