Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 | By: offisiall

Τα ζώδια και η σχέση τους με τα "απέναντι" τους ζώδια.. Τις τους ενώνει και τι τους χωρίζει;

Τα ζώδια και τα στοιχεία που το ενώνουν με το ζώδιο που βρίσκεται απέναντί τους!
Ποιά σχέση μπορεί να έχει το ζώδιό σου με εκείνο που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του στο ζωδιακό κύκλο; Αν εσύ για παράδειγμα είσαι Κριός, τι σε συνδέει με τον Ζυγό; Μήπως υπάρχουν πράγματα που μπορείς να μάθεις από αυτόν; Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον καθένα μας είναι να βρούμε μέσα μας την ισορροπία. Και ένας καλός τρόπος γι’ αυτό, είναι να προσπαθήσουμε να «δανειστούμε» τα προτερήματα που έχει το ζώδιο που βρίσκεται απέναντι από το δικό μας, για να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας αδυναμίες
ΚΡΙΟΣ
Απέναντι από τον Κριό βρίσκεται ο Ζυγός. Εκεί που εσύ αντιδράς με παρορμητικότητα και συχνά με απερισκεψία, εκείνος ζυγίζει προσεκτικά τα πράγματα, πριν αποφασίσει. Όταν εσύ… βγαίνεις από τα ρούχα σου και εξαπολύεις τον θυμό σου κατά δικαίων και αδίκων, ο Ζυγός κρατά την ψυχραιμία του και προσπαθεί να μπει στη θέση του άλλου. Όταν εσύ λες τη γνώμη σου χωρίς περιστροφές, αδιαφορώντας αν προσβάλλεις ή πληγώνεις κάποιον, εκείνος εκφράζεται διπλωματικά και αν χρειαστεί να πει κάτι αρνητικό… σφάζει με το μπαμπάκι. Κι όταν εσύ επιμένεις να το παίζεις αρχηγός, προς δυσαρέσκεια των υπολοίπων, εκείνος είναι ο υπέρμαχος των δημοκρατικών διαδικασιών στη λήψη των αποφάσεων.
ΤΑΥΡΟΣ
Απέναντι από τον Ταύρο βρίσκεται ο Σκορπιός. Όταν εσύ περιμένεις ότι «ο χρόνος θα δείξει», προκειμένου να καταλήξεις αν κάποιος σου κάνει για φίλος ή ερωτικός σύντροφος, ο Σκορπιός ορμά ακαριαία, εξερευνά, ξεψαχνίζει, αποφασίζει. Όταν εσύ θυμώνεις για κάτι που σου είπαν ή σου έκαναν και κάθεσαι σιωπηλός στη γωνιά σου βράζοντας, εκείνος εκφράζει χωρίς μισόλογα την ενόχληση και τις αντιρρήσεις του και βάζει αμέσως στον άλλο όρια. Ενώ εσύ μένεις στην επανάληψη μιας ρουτίνας, και αποσιωπάς στον εαυτό σου ότι μερικές φορές… σε κάνεις να βαριέσαι αφόρητα, ο Σκορπιός είναι ανοιχτός σε όλες τις καινούργιες εμπειρίες, σωματικές ή πνευματικές.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Απέναντι από τους Διδύμους βρίσκεται ο Τοξότης. Παρόλο που και οι δυο σας αγαπάτε τη γνώση, εσύ έχεις την τάση να μένεις στα επί μέρους στοιχεία, ενώ ο Τοξότης προσπαθεί να κάνει μια σύνθεση των γνώσεων που αποκομίζει, ώστε να φτιάξει τη δική του φιλοσοφία ζωής. Ενώ εσύ προσπαθείς να εντυπωσιάσεις το ακροατήριό σου, ακόμα και προκαλώντας ή αντιφάσκοντας, εκείνος δεν δεσμεύεται στα λεγόμενά του από την εντύπωση που θα προκαλέσει στους άλλους. Ενώ εσύ αναζητάς σε βαθμό εξάρτησης την ανθρώπινη συναναστροφή, ο Τοξότης ψάχνει τον εαυτό του μέσα από την απομόνωση και δεν κρέμεται από τις διαθέσεις των άλλων. Προχωρά αδιαφορώντας αν έρχεται κανείς μαζί.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Απέναντι από τον Καρκίνο βρίσκεται ο Αιγόκερως. Όταν εσύ χάνεις το «τώρα» νοσταλγώντας το παρελθόν ή μελαγχολώντας για το πώς θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, εκείνος ζει στο παρόν και κοιτάζει πώς θα προχωρήσει στο μέλλον. Ενώ εσύ συχνά πελαγώνεις όταν σου πέφτουν πολλά πρακτικά ζητήματα μαζεμένα, εκείνος κρατά την ψυχραιμία του, βάζει προγράμματα και στόχους και πατά γερά τα πόδια του στην πραγματικότητα. Όταν εσύ παραδίδεσαι στις ιδιοτροπίες, τις γκρίνιες και την απίστευτη ευθιξία σου, κάνοντας δύσκολη τη ζωή για όσους τη μοιράζονται μαζί σου, ο Αιγόκερως αντιμετωπίζει τα πράγματα με υπομονή, καρτερία και πολύ συχνά με ένα σωτήριο χιούμορ.
ΛΕΩΝ
Απέναντι από τον Λέοντα βρίσκεται ο Υδροχόος. Όταν εσύ ζεις για να αποσπάς τον θαυμασμό, εκείνος ασχολείται με… τα δικά του, αδιαφορώντας παντελώς για το ποιος θα τον δει και πώς θα τον σχολιάσει. Όταν εσύ θέλεις να είσαι ο πρώτος και καλύτερος πάνω από τη μάζα, υπερέχοντας σε όλα απέναντί στο «κοινό» πλήθος, ο Υδροχόος ξεχωρίζει για τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά του, όχι για την υπεροχή του. Όταν εσύ προσφέρεις απλόχερα την αγάπη και την προστασία σου σε όσους ανήκουν στον κύκλο σου, εκείνος επεκτείνει τον δικό του κύκλο ενδιαφέροντος σε πρόσωπα και υποθέσεις που δεν τον αφορούν άμεσα, από καθαρό ιδεαλισμό.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Απέναντι από την Παρθένο βρίσκονται οι Ιχθείς. Όταν εσύ έχεις κάνει βασικό εργαλείο στη ζωή σου τη λογική, και προσπαθείς μέσα από αυτή να βιώσεις ακόμα και τα συναισθήματά σου, ο Ιχθύς πορεύεται με βάση τη διαίσθηση και τη φαντασία. Όταν εσύ προσφέρεσαι και εξυπηρετείς στους άλλους, γιατί αισθάνεσαι ότι έτσι είναι το σωστό και υπακούς στον κώδικα των αξιών σου, εκείνος το κάνει απλώς από συμπόνια και αγάπη, χωρίς να βάζει κανένα «πρέπει» στο μυαλό του. Όταν εσύ ασφυκτιάς, βάζοντας όλη σου τη ζωή σε προγράμματα και ρουτίνες, ο Ιχθύς επιτρέπει στον εαυτό του τη χαρά του «χύμα», χωρίς καμία απολύτως τύψη.
ΖΥΓΟΣ
Απέναντι από τον Ζυγό βρίσκεται ο Κριός. Όταν εσύ ψειρίζεις χίλιες ώρες μια κατάσταση μέχρι να καταλήξεις σε μια απόφαση, εκείνος έχει ήδη πάει, το έχει κάνει και έχει επιστρέψει. Όταν εσύ «δίνεις τόπο στην οργή» και καταπίνεις λόγια και καταστάσεις που σε ενοχλούν, για να μη γίνεις δυσάρεστος, ο Κριός εκφράζει άφοβα την άποψή του και σ’ όποιον αρέσει. Ενώ εσύ μπορεί να δυσκολεύεσαι να κόψεις τους δεσμούς σου με ανθρώπους που δεν σε καλύπτουν πια ή που σε έχουν βλάψει και αποκαλείς «φίλους» ένα σωρό άτομα που ούτε καν απλοί γνωστοί δεν είναι, ο Κριός ξεκόβει άμεσα και αμετάκλητα από τις «κίβδηλες» καταστάσεις.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Απέναντι από τον Σκορπιό, βρίσκεται ο Ταύρος. Όταν εσύ δίνεις ρεσιτάλ καχυποψίας στις σχέσεις σου, καθώς δεν εμπιστεύεσαι ούτε… τον άγγελό σου, ο Ταύρος μένει αφοσιωμένος σε όποιους αποφάσισε να βάλει στην καρδιά του, παρά τις κρίσεις, τις αμφιβολίες και τις δυσκολίες. Όταν εσύ αντιδράς σε ό,τι σε ενοχλεί ή εκφράζεις τη διαφωνία σου με ειρωνεία, κυνισμό και επικριτικά σχόλια, ο Ταύρος χρησιμοποιεί λογικά επιχειρήματα. Και αποφεύγει να τοποθετήσει τη διαφωνία επί προσωπικού, όπως συχνά αρέσει σ’ εσένα να κάνεις. Όταν εσύ έχεις αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου, να ζήσεις τα πάντα σαν να μην υπάρχει αύριο, ο Ταύρος σου δείχνει την αισθησιακή απόλαυση της βραδύτητας.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Απέναντί σου βρίσκονται οι Δίδυμοι. Όταν εσύ προσπαθείς να αποκτήσεις μια γενική άποψη για όλα, ο Δίδυμος δεν περιφρονεί κανένα ψήγμα εμπειρίας ή γνώσης που θα βρει στο δρόμο του, θεωρώντας ότι οι λεπτομέρειες καθορίζουν το σύνολο. Ενώ εσύ λες ό,τι περνάει από το μυαλό σου χωρίς δεύτερη σκέψη, συχνά προσβάλλοντας τους άλλους, εκείνος έχει τη διπλωματικότητα να ξεγλιστρά… με χάρη από τις γκάφες και τις άβολες καταστάσεις. Όταν εσύ, στην ερωτική σχέση σου, πνίγεσαι από οτιδήποτε θεωρείς απειλή για την προσωπική σου ελευθερία και αντιδράς σπασμωδικά ή υπερβολικά μερικές φορές, ο Δίδυμος με ευστροφία και «γαλιφιά» κάνει αυτό που θέλει και επιπλέον όλοι είναι ευχαριστημένοι.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Απέναντί σου βρίσκεται ο Καρκίνος. Όταν εσύ πιστεύεις ότι τα συναισθήματα αποδεικνύονται μόνο με γεγονότα και ότι πολλά πράγματα στην αγάπη είναι αυτονόητα, εκείνος δίνει μαθήματα για το πόσοι τρόποι υπάρχουν για να εκφράζεται η τρυφερότητα. Όταν εσύ παρασύρεσαι από την πεζότητα της προγραμματισμένης σου ρουτίνας, εκείνος εμπλουτίζει την καθημερινότητα, τη δική του και των γύρω του, με έμπνευση, διαίσθηση και φαντασία. Όταν εσύ βλέπεις τη δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας σαν αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιτυχημένης ζωής και ενός αξιοζήλευτου κοινωνικού image, για εκείνον είναι η βασική δικαίωση της ύπαρξης, που χωρίς αυτήν δεν μετράει ούτε ο πλούτος ούτε η επαγγελματική επιτυχία.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Απέναντι από τον Υδροχόο βρίσκεται ο Λέοντας. Όταν εσύ είσαι συγκρατημένος στην εκδήλωση των συναισθημάτων σου, εκείνος εκφράζει τα δικά του με πληθωρικό και γενναιόδωρο τρόπο. Όταν εσύ κρατιέσαι μακριά από τις δεσμεύσεις, που τις φοβάσαι όσο τίποτα, ο Λέων δεν διστάζει να βάλει δίπλα του στο θρόνο τον εκλεκτό ή την εκλεκτή της καρδιάς του, κάνοντάς τους να νιώθουν μοναδικοί, ανεξάρτητα με το πόσο θα κρατήσει. Όταν εσύ δηλώνεις περιφρονητικά πως αδιαφορείς για την εντύπωση που προκαλείς στους άλλους, ο Λέων σου δίνει μαθήματα για το πώς να αξιοποιείς τη δημόσια εικόνα σου, ώστε να εξυπηρετείς τους κοινωφελείς σκοπούς σου.
ΙΧΘΥΕΣ

Απέναντι από τους Ιχθείς βρίσκεται η Παρθένος. Όταν εσύ πελαγώνεις και πανικοβάλλεσαι μέσα στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, ο Παρθένος κρατά γερά τα ηνία μέσα από τον προγραμματισμό των υποχρεώσεών του. Όταν εσύ βλέπεις τους πάντες και τα πάντα μέσα από τα ροζ γυαλιά σου, με αποτέλεσμα να εξαπατάσαι και να απογοητεύεσαι, εκείνος διατηρεί καθαρό βλέμμα και μπόλικες επιφυλάξεις, μέχρι να βεβαιωθεί σε ποιον αξίζει να ανοιχτεί. Όταν εσύ μέσα στο παραμύθιασμα και στον ενθουσιασμό σου τάζεις τον ουρανό με τα άστρα, εκείνος δεν υπόσχεται τίποτα απολύτως που να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσει, γιατί δεν θέλει να απογοητεύει κανέναν και ιδίως όσους αγαπά.

go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email