Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 | By: offisiall

Διατροφή με σύμμαχο τις φάσεις της Σελήνης

Σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιες περιόδους, παρότι τρώμε σωστά, νιώθουμε φουσκωμένοι ή παίρνουμε βάρος. Όπως και ότι μπορεί να προσπαθούμε να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής και να τα παρατάμε μετά από λίγες ημέρες ή και ώρες πολλές φορές. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες, ούτε για τη διάθεση μας ούτε για το σώμα μας και οι φάσεις της Σελήνης παίζουν καθοριστικό ρόλο και στα δύο.

Όπως το φεγγάρι επηρεάζει τις παλίρροιες και κάθε ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη γη, έτσι επηρεάζει και το ανθρώπινο σώμα, το οποίο αποτελείται από 80% νερό. Αν λοιπόν βαρεθήκατε να ξεκινάτε δίαιτα κάθε Δευτέρα και την Τρίτη να τα παρατάτε, κάντε μια προσπάθεια ακολουθώντας το ημερολόγιο της Σελήνης και ίσως έτσι αποκτήσετε έναν επιπλέον σύμμαχο.

Φυσικά τον πρώτο λόγο πάντα στην διαμόρφωση ενός προγράμματος διατροφής τον έχουν οι ειδικοί δηλαδή ο γιατρός και ο διατροφολόγος. Μπορείτε να τους ρωτήσετε σχετικά με το αν η συγκεκριμένη στιγμή που αποφασίζετε να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή είναι η κατάλληλη στιγμή για τον δικό σας οργανισμό ή για τυχόν δυσανεξίες που μπορεί να έχετε.

Οι φάσεις της Σελήνης

Ο κύκλος της Σελήνης χωρίζεται σε 4 φάσεις. Ξεκινάμε από την Πανσέληνο που το φεγγάρι είναι γεμάτο, συνεχίσουμε με τη φάση που το φεγγάρι εξασθενεί και αδειάζει, φτάνουμε στη Νέα Σελήνη που το φεγγάρι δεν φαίνεται καν στον ουρανό και στη συνέχεια γεμίζει για να φτάσει και πάλι στη φάση της Πανσελήνου.

Πανσέληνος – Τρίτο τέταρτο

Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής ή δίαιτας είναι η Πανσέληνος, καθώς η περίοδος «μείωσης» του φεγγαριού που ακολουθεί τη φάση της Πανσελήνου επιδρά και στο σώμα μας. Παρατηρήστε ότι σε αυτή τη φάση ξεπρηζόμαστε πιο εύκολα και φεύγουν οι κατακρατήσεις υγρών. Οπότε αν θέλετε να ξεκινήσετε πρόγραμμα διατροφής μην υπολογίζετε στη… Δευτέρα, αλλά σημειώστε στο ημερολόγιο σας πότε έχει Πανσέληνο. Επίσης, η ημέρα της Πανσελήνου ενδείκνυται για να κάνουμε αποτοξίνωση του οργανισμού μας με νηστεία. Δηλαδή μειώνουμε όσο μπορούμε για 24 ώρες τη στέρεη τροφή και δίνουμε στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα συστατικά μέσω χυμών, καρπών και βρασμένων φρούτων και λαχανικών, ενώ καταναλώνουμε πολύ νερό. Έτσι προετοιμάζουμε και το σώμα μας για το πρόγραμμα δίαιτας που θα ακολουθήσει. Επίσης, συστήνεται για τρεις ημέρες μετά την Πανσέληνο και την αποτοξίνωση να κάνουμε μια πολύ απλή διατροφή καταναλώνοντας μόνο φυσικά τρόφιμα (μήλα, καρότα, αυγά, ρύζι κλπ.) και τίποτα που έχει υποστεί επεξεργασία. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε τον οργανισμό μας να «αναπνεύσει» και βέβαια προτιμάμε ροφήματα, λαχανικά και βότανα που αποτοξινώνουν φυσικά το συκώτι, όπως το μαύρο ραπανάκι ή το δεντρολίβανο και δεν ξεχνάμε το άφθονο νερό.

Τελευταίο τέταρτο της Σελήνης

Περίπου μία εβδομάδα μετά την Πανσέληνο και μέχρι τη Νέα Σελήνη, όταν δηλαδή η Σελήνη είναι στη φάση της «χάσης» της, δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσουμε κάτι, όχι μόνο δίαιτα, αλλά οτιδήποτε. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε την όποια προσπάθεια έχουμε ξεκινήσει και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Αυτό το χρονικό διάστημα, που το φεγγάρι εξασθενεί και το φως του μειώνεται καθώς περνούν οι νύχτες, είναι μια περίοδος που το σώμα μπορεί να αποβάλει με γοργούς ρυθμούς οτιδήποτε περιττό. Είναι η ευκαιρία να μειωθεί το βάρος, οπότε καταναλώνουμε τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση. Προτιμώνται φρούτα και λαχανικά εποχής, ιδιαίτερα οι αγκινάρες αν είναι η εποχή τους και εκτός από άφθονο νερό, λειτουργούν θετικά και τα αφεψήματα με πικραλίδα, δεντρολίβανο και γεντιανή, που βοηθούν τον οργανισμό. Επιπλέον, ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή στερεών τροφίμων και αποφεύγουμε όσο μπορούμε το κόκκινο κρέας και τους υδατάνθρακες.

Επίσης, θα βοηθήσουν πολύ οι σούπες από φρέσκα λαχανικά, που είναι καλές για το πεπτικό σύστημα, ειδικά για τη λειτουργία των εντέρων και του στομάχου και έχουν πολλές βιταμίνες. Μια άλλη λύση είναι πουρές πατάτας ή κολοκύθας και βέβαια δεν ξεχνάμε το γιαούρτι. Σαλάτες και βραστά λαχανικά ενδείκνυνται μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Όσο για γλυκάκι, το ζελέ φρούτων είναι μια λύση και έχει ευεργετική δράση για τα έντερα και τις αρθρώσεις. Τρώμε πάντα πολλές και μικρές μερίδες. Επειδή αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται ως η περίοδος «καθαρισμού», η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει να αποκτήσουμε καθαρό δέρμα και ευεξία.

Νέα Σελήνη – Πρώτο τέταρτο

Όταν το φως του φεγγαριού εξαφανιστεί εντελώς από τον νυχτερινό ουρανό και ξεκινήσει σιγά σιγά να σχηματίζεται το νέο φεγγάρι η επιρροή στο σώμα μας είναι μεγάλη. Όπως και όταν έχουμε Πανσέληνο, έτσι και η ημέρα της Νέας Σελήνης ενδείκνυται για 24ωρη αποτοξίνωση. Δηλαδή να ελαττώσουμε τη λήψη στέρεης τροφής και να προτιμήσουμε υγρά, όπως χυμούς, σούπες ή αλεσμένη τροφή. Βοηθάει πολύ το φασκόμηλο, η πικραλίδα ή το πράσινο τσάι που ενισχύουν τον μεταβολισμό και μεγιστοποιούν την επιρροή και τα οφέλη της Νέας Σελήνης στον οργανισμό. Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να «ξεπλύνετε» τις τοξίνες από το σώμα σας και να χάσετε και τις κατακρατήσεις υγρών. Τα φυλλώδη λαχανικά και οι βολβοί μπορεί να γίνουν σύμμαχος, όπως οι τσουκνίδες, σημύδες και το μαύρο ραπανάκι.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της φάσης της Νέας Σελήνης και μέχρι να φτάσει στο πρώτο τέταρτο το φεγγάρι, είναι μια πολύ ευνοϊκή περίοδος για να κάνουμε νέα ξεκινήματα, όποτε πάρτε την απόφαση να βάλετε ένα πρόγραμμα στη διατροφή σας και ξεκινήστε το την ημέρα της Νέας Σελήνης. Το πρώτο βήμα είναι να πίνετε αρκετό νερό, αλλά και χυμούς και αφεψήματα, τα οποία θα δώσουν τα θρεπτικά συστατικά στο σώμα σας.

Δεύτερο τέταρτο της Σελήνης

Τη δεύτερη εβδομάδα μετά τη Νέα Σελήνη που το φεγγάρι γεμίζει για να φτάσει στην Πανσέληνο είναι η πιο δύσκολη περίοδος. Όπως αυξάνεται το φως του φεγγαριού έτσι αυξάνεται και ο πόθος μας για φαγητό και ίσως να δοκιμαστεί η αυτοπειθαρχία μας κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Πρέπει να συγκρατήσουμε τις ορέξεις μας για να μην πάνε χαμένοι οι κόποι. Δεν χρειάζεται να λιμοκτονούμε, απλά να κρατήσουμε το πρόγραμμα και μην αφήνουμε το στομάχι άδειο για πολλές ώρες. Προτιμώνται τα μικρά γεύματα, αποφεύγουμε γλυκά και πολλά λιπαρά και δεν τρώμε μετά το ηλιοβασίλεμα. Ενδείκνυται η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

Η Σελήνη στα ζώδια και η διατροφή

Η Σελήνη συμβολίζει τη «θηλυκή πλευρά» και αντιπροσωπεύει την ψυχή, το υποσυνείδητο, τα ένστικτα μας. Δείχνει τις πραγματικές μας ανάγκες, τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις, το θηλυκό αρχέτυπο που έχουμε καταγεγραμμένο μέσα μας. Ακόμη, συμβολίζει τη μητέρα και τη θρέψη και πολλές φορές ανάλογα με τη θέση της μας κάνει να καταφεύγουμε στο λεγόμενο comfort food, δηλαδή καταναλώνουμε το φαγητό που θα μας δημιουργήσει ασφάλεια και ηρεμία και όχι επειδή πεινάμε.

Κάθε δυόμιση ημέρες, περίπου, η Σελήνη αλλάζει ζώδιο και αυτό μπορείτε να το γνωρίζετε από τις ημερήσιες προβλέψεις, καθώς κάθε μέρα αναφέρεται η θέση της Σελήνης. Ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται η Σελήνη, μας κάνει να λαχταρούμε συγκεκριμένα φαγητά, που θα μας δώσουν μεν μια ψυχολογική ηρεμία, αλλά δεν είναι εύκολη η πέψη τους και αποβολή τους από τον οργανισμό.

Διέλευση Σελήνης από τα ζώδια του Νερού

Τα υδάτινα ζώδια (Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύες) σχετίζονται με τους υδατάνθρακες και όταν η Σελήνη βρίσκεται σε αυτά τα ζώδια, η επιθυμία μας για ζάχαρη και άμυλο είναι πιο έντονη. Η απάντηση σε αυτή την επιθυμία είναι να προτιμήσουμε θαλασσινά και ψάρια συνοδευμένα από λαχανικά, όπως κουνουπίδι, σπαράγγια, μαρούλι και λάχανο και βέβαια να πίνουμε πάρα πολύ νερό.

Διέλευση Σελήνης από τα ζώδια της Γης

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στα Γήινα ζώδια (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) θέλουμε περισσότερο αλμυρά φαγητά. Όμως, επειδή προκαλούν έντονη κατακράτηση υγρών θα πρέπει να τα αποφεύγουμε και αντιθέτως να προτιμούμε να πίνουμε άφθονο νερό πλούσιο σε μέταλλα και να μειώσουμε αυτές τις ημέρες την υπερβολική καφεΐνη για να μην αφυδατωθούμε. Επιλέγουμε την κατανάλωση λαχανικών που μεγαλώνουν μέσα στη γη, όπως καρότα, ραπανάκια, σελινόριζα, σκόρδο, κρεμμύδια, πατάτες και τα λοιπά.

Διέλευση Σελήνης από τα ζώδια της Φωτιάς

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Κριό, τον Λέοντα ή τον Τοξότη, δηλαδή στα ζώδια της Φωτιάς που σχετίζονται με την πρωτεΐνη, έχουμε έντονη επιθυμία να φάμε κρέας. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε να είναι άπαχο ή καλύτερα να πάρουμε πρωτεΐνη από όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Όταν η Σελήνη είναι σε ζώδια της Φωτιάς αυξάνεται και ο μεταβολισμός, οπότε δώστε μια ώθηση παραπάνω τρώγοντας σωστά.

Διέλευση Σελήνης από τα ζώδια του Αέρα

Τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) σχετίζονται με τους αδένες που παράγουν τις ορμόνες του σώματος και όταν βρίσκεται η Σελήνη σε αυτά τα ζώδια θα πρέπει να αποφεύγουμε τα λίπη, όσο και αν τα λιγουρευόμαστε. Προτιμήστε τα ελαφριά γεύματα, τα φρούτα και τις ωμές σαλάτες και βάλτε και λίγο ελαιόλαδο.

Ανεξάρτητα με το αν κάποιος θέλει να χάσει βάρος ή όχι θα πρέπει πάντα να ακολουθεί ένα πρόγραμμα σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Αν μάλιστα αντιμετωπίζει και θέματα υγείας, τότε θα πρέπει να συμβουλεύεται πάντα κάποιον ειδικό διατροφολόγο και βέβαια τον γιατρό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μάθε τα πάντα εύκολα γρήγορα και εχέμυθα.
Καφεμαντεία,χαρτομαντεία,προσωπικά ωροσκόπια και συναστρίες.
Τηλ:6985602714
6944100122

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email