Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 | By: offisiall

Σελήνη στον Αιγόκερω

Σελήνη στον Αιγόκερω

Χαρακτηριστικά: Ικανότητα, οργανωτικότητα, φιλοδοξία, σοβαρότητα, πειθαρχία, εργατικότητα, μελαγχολία, επιτυχία.

Μια Σελήνη με εξαιρετική φιλοδοξία, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα, με τεράστια αποθέματα υπομονής, δύναμης και οργανωτικότητας, που συνήθως δίνει στον άνθρωπο όσο μεγαλώνει τη δυνατότητα να επιτύχει τους στόχους του. Μολονότι αυτή η Σελήνη φημίζεται για τις δυσκολίες στην παιδική και εφηβική ηλικία του ατόμου και τα πολλά «πρέπει» που το κατακλύζουν, καταφέρνει να κρατά την αξιοπρέπεια, το ήθος και την καλοσύνη. Είναι πάντως μία από τις θέσεις της Σελήνης, που φημίζονται για την τεράστια αίσθηση ανασφάλειας που κάνουν το άτομο να νιώθει. Γι’ αυτό οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να αποκτήσουν υλικά αγαθά, ώστε να εξασφαλίσουν τη ζωή τους σε μεγαλύτερη ηλικία. Μάλιστα σε αυτή τους την προσπάθεια μπορεί να χάνουν τις απλές μικρές χαρές της ζωής, επενδύοντας μόνο στο μέλλον και αγνοώντας το παρόν. Σοβαροί και πιστοί στις σχέσεις και τον γάμο, οι άνθρωποι με την Σελήνη στον Αιγόκερω δύσκολα εξαρτώνται από τους άλλους (αφού δεν τους επιτρέπεται από τις εμπειρίες τους), αλλά εύκολα κάνουν τους άλλους να εξαρτηθούν από εκείνους. Αυτό που έχει μεγάλη ευκολία να προσφέρει ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Αιγόκερω, είναι η αίσθηση της φροντίδας και της στοργής. Όχι όμως με ένα γλυκό, συναισθηματικό τρόπο, αλλά περισσότερο χρησιμοποιώντας υλικά αγαθά. Είναι πολύ πιθανόν, το ταίρι τους να νιώθει ικανοποίηση και ασφάλεια από το γεγονός ότι έχει στο υπόβαθρο τη μεγάλη υποστήριξη από έναν άνθρωπο με τη Σελήνη στον Αιγόκερω. Η Σελήνη στον Αιγόκερω προσφέρει επίσης, μεγάλη φυσική αντοχή και επιμονή. Το κουράγιο που αντλεί έρχεται από την προσδοκία ενός πολύ πετυχημένου και κερδοφόρου αποτελέσματος.

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Αιγόκερω, με την Σελήνη στον Ταύρο και την Παρθένο. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Καρκίνο, στον Σκορπιό και τους Ιχθύς.

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στον Ζυγό και τον Κριό.

 

Συνδυασμοί της Σελήνης στον Αιγόκερω

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στον Κριό

Η Σελήνη στον Αιγόκερω έχει μια φυσική συστολή απέναντι στα ερεθίσματα που δέχεται. Προτιμά να κάνει κινήσεις που «απαντούν» σε μια πρωτοβουλία, παρά να εκφράζεται με λόγια. Είναι συνεσταλμένη και νιώθει ένα βαθύ αίσθημα ακαθόριστης υποχρέωσης απέναντι σε όλα. Η ορμητική Σελήνη στον Κριό μπαίνει σαν σίφουνας και αναστατώνει την Σελήνη στον Αιγόκερω, φέρνεις τις ισορροπίες της άνω κάτω και διεκδικεί κομμάτια από το «άβατο» της ψυχής της. Όταν τελικά, η Σελήνη στον Αιγόκερω πειστεί για το σθένος και την ειλικρίνεια των προθέσεων της Σελήνης στον Κριό, θα δεχτεί να της προσφέρει την απαραίτητη αγάπη.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στον Ταύρο

Αρχικά, η Σελήνη στον Ταύρο φαίνεται να απορεί με την πειθαρχημένη, αγέλαστη σοβαρότητα της Σελήνης στον Αιγόκερω και να εντυπωσιάζεται με το γεγονός ότι η δεύτερη δεν δελεάζεται εύκολα με ηδονές και απολαύσεις. Η Σελήνη στον Αιγόκερω έχει ανάγκη να πειστεί ότι μια απόλαυση είναι αποτέλεσμα προσπαθειών, θέλει να νιώθει ότι την έχει κατακτήσει. Για αυτό και τελικά, ενδίδει στη συμβατή «γήινη» Σελήνη στον Ταύρο, η οποία επιδίδεται σε έναν αγώνα πολιορκίας, με κουράγιο και υπομονή, προκειμένου να συνάψει σχέση μαζί της. Είναι ένας πολύ καλός ερωτικός συνδυασμός, αλλά και ένας τέτοιος που δείχνει αγαστή επαγγελματική συνεργασία.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στους Διδύμους

Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις δύο θέσεις αυτές της Σελήνης. Η Σελήνη στους Διδύμους ανακαλύπτει έκπληκτη ότι οι τρόποι γοητείας που συνήθως ασκεί, δεν μετράνε στην Σελήνη στον Αιγόκερω. Το σοκ αυτό δημιουργεί τραύμα στην παιχνιδιάρικη Σελήνη στους Διδύμους, η οποία, όταν θέλει πολύ να κατακτήσει την Σελήνη στον Αιγόκερω, μπαίνει με μεγάλη χαρά στο παιχνίδι του να επιβεβαιώσει την αξία της, σύμφωνα με τα κριτήρια της αυστηρής Σελήνης στον Αιγόκερω. Η πτυχή μέσα στην οποία τρυπώνει ο άνθρωπος με τη Σελήνη στους Διδύμους, είναι το αίσθημα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας που πάντα έχει ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Αιγόκερω.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στον Καρκίνο

Δύο διαμετρικά αντίθετες θέσεις της Σελήνης, δίνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συμπληρωματική σχέση. Η Σελήνη στον Καρκίνο, μέσα στη δίψα της να προσφέρει τρυφερότητα και να αναγνωριστεί για αυτήν, ξεχνάει ότι πρέπει να ανταποκρίνεται με τον ίδιο ζήλο και στην πρακτική, καθημερινή πλευρά της ζωής. Η Σελήνη στον Αιγόκερω από την άλλη πλευρά, είναι το μόνο που δεν ξεχνάει! Αν τα διαφορετικά αιτήματα, λοιπόν, της τρυφερότητας και της ορθής, πρακτικής σκέψης, που έχουν αυτές οι δύο θέσεις, συναντηθούν στα μισά του δρόμου, το ζευγάρι βιώνει μια πραγματική ερωτική και συντροφική ολοκλήρωση.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στον Λέοντα

Ο συνδυασμός αυτός έχει μια δυσκολία στο να λειτουργήσει αρχικά. Η γενναιοδωρία και η ασίγαστη ανάγκη για αυτοέκφραση της Σελήνης στον Λέοντα, είναι εντελώς διαφορετική από την αυτοσυγκράτηση και την ελαφρώς ενοχική αίσθηση που δημιουργεί η Σελήνη στον Αιγόκερω. Τα αισθήματα αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ δύο ανθρώπων με αυτές τις θέσεις της Σελήνης, μπορούν να δημιουργήσουν μια σχέση ζεστή και προστατευτική. Συχνά, βέβαια, υπάρχουν παράπονα και μικροκαβγάδες για αφορμές όπως π.χ. η διακόσμηση του σπιτιού ή η επιλογή του τόπου διακοπών (η αρχοντική Σελήνη στον Λέοντα δεν διαπραγματεύεται το κριτήριό της να επιλέγει με βάση τη λάμψη και την πολυτέλεια), αλλά τελικά πρυτανεύει η κατανόηση, αφού έχουν εκτονωθεί και οι δύο πλευρές.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στην Παρθένο

Η υπομονή και η αργή, διστακτική εξέλιξη της σχέσης αυτής, είναι τελικά προς καλό και των δύο ανθρώπων. Η Σελήνη στην Παρθένο με την αναλυτική μανία της και τη σημασία που δίνει στη λεπτομέρεια, εξετάζει από κάθε πλευρά τις παρορμήσεις της Σελήνης στον Αιγόκερω. Μόνο όταν πειστεί για τα αγνά συναισθήματά της, συνεχίζει να προσφέρει σταδιακά την αγάπη της. Από την άλλη, η Σελήνη στον Αιγόκερω φροντίζει να εξομαλύνει κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στη σχέση της, με το να… δουλεύει παραπάνω και να προσφέρει αντίστοιχα, περισσότερα. Προκομμένος και αποδοτικός συνδυασμός που χαίρεται τα επιτεύγματά του και στο ερωτικό τερέν.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στον Ζυγό

Ο ρομαντισμός της Σελήνης στον Ζυγό έχει να κάνει περισσότερο με την καλλιτεχνική τάξη πραγμάτων στο περιβάλλον του, με το στιλ που έχει επιλέξει να διακοσμεί τον χώρο του και φυσικά με την αρμονία που βρίσκει μέσα του. Για έναν λόγο που δεν καταλαβαίνει καλά, ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Αιγόκερω, νιώθει να έχει ανάγκη αυτήν την μακαριότητα με την οποία η Σελήνη στον Ζυγό, αντιμετωπίζει τον κόσμο και προσπαθεί λίγο αδέξια, αρχικά, να την προσεγγίσει. Ο συνδυασμός αυτός δίνει σχέσεις που «ψήνονται» πολύ μεταξύ τους με προστριβές, αλλά μοιραία καταλήγουν -από ένστικτο περισσότερο- ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και ας μην είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να δικαιολογήσουν το γιατί.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στον Σκορπιό

Αυτό που ερεθίζει τα συναισθηματικά αντανακλαστικά της ερωτικής Σελήνης στον Σκορπιό, είναι το ότι διεισδύοντας στον ψυχισμό της Σελήνης στον Αιγόκερω, διακρίνει την ανάγκη της για αγάπη και εξασφάλιση, δύο στοιχεία που διαθέτει και αυτή. Ο αγώνας να της προσφέρει όσα έχει ανάγκη η Σελήνη στον Σκορπιό είναι όχι ιδιαίτερα εύκολος, καθώς προσκρούει συχνά στην διστακτικότητα και μερικές φορές στην καχυποψία της Σελήνης στον Αιγόκερω. Η επιμονή, η ερωτική προθυμία και η αίσθηση της προσφοράς, είναι τα όπλα του ανθρώπου με την Σελήνη στον Σκορπιό. Ποτέ δεν χάνουν.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στον Τοξότη

Ένας άνθρωπος με Σελήνη στον Αιγόκερω αντλεί μεγάλη ευχαρίστηση όταν κατακτά έναν με Σελήνη στον Τοξότη, όχι τόσο επειδή είναι δύσκολο να κατακτηθεί, όσο επειδή νιώθει ότι πραγματοποιεί μια… νίκη! Συγκεκριμένα, νικάει την ανάγκη της Σελήνης στον Τοξότη για ανεξαρτησία, αποδεικνύοντας ότι «καλή είναι η θεωρία, αλλά κανένας ποτέ δεν είπε όχι σε μερικά σταθερά υλικά αγαθά που προσφέρουν την ευημερία και την καλοπέραση». Από την άλλη, η Σελήνη στον Τοξότη επιβραβεύει την Σελήνη στον Αιγόκερω για την προσφορά όλων αυτών που χρειάζονται για να ακμάσει η σχέση τους, με το να καλύπτει τις ανασφάλειές της και να βρίσκεται πάντα εκεί πρόθυμη να υποστεί τα παράπονά της και τις -συχνά αδικαιολόγητες- γκρίνιες της.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στον Αιγόκερω

Αυτός ο προκομμένος και πολύ εργατικός συνδυασμός μπορεί να αναλωθεί σε ένα παιχνίδι δημιουργικού ανταγωνισμού ανάμεσα στο ζευγάρι. Είναι τόσο βαθιά η κατανόηση και η πίστη του ενός στον άλλον άνθρωπο, εδώ, που θεωρείται… δεδομένο και αυτονόητο στοιχείο. Έτσι, δύο άνθρωποι, αμφότεροι με Σελήνη στον Αιγόκερω, νιώθουν ελεύθεροι να αποδείξουν ο ένας στον άλλο, πόσα πολλά πράγματα κάνουν, πόσες θυσίες και πόσο σκληρά κατακτούν τις καθημερινότητές τους, που… μπορεί να ξεχάσουν να πουν ακόμα και τα βασικά μεταξύ τους, όπως ας πούμε, ότι αγαπιούνται πολύ και τρυφερά.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στον Υδροχόο

Δύσκολη η σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με τόσο διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Ο σοφός, προοδευτικός τύπος με τη Σελήνη στον Υδροχόο δεν μπορεί εύκολα να χωρέσει στους συναισθηματικούς περιορισμούς και στην αυστηρή αντιμετώπιση που έχει η Σελήνη στον Αιγόκερω. Ο δρόμος μεταξύ τους είναι δύσβατος και το αίτημα της πίστης και της αφοσίωσης, απαραίτητο ώστε να δουν την ερωτική σχέση τους να ανθεί. Η Σελήνη στον Υδροχόο ακούγεται λίγο ακατανόητη και παραπάνω φιλάρεσκη και εγωιστική από όσο θα ήθελε η σεμνή, ολιγόλογη Σελήνη στον Αιγόκερω. Ωστόσο οι παρορμήσεις της δεύτερης, όταν συμβαίνουν, δίνουν δύναμη και κουράγιο στην Σελήνη στον Υδροχόο.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω με Σελήνη στους Ιχθύς

Η Σελήνη στον Αιγόκερω γίνεται γρήγορα η «μαμά» αυτής της σχέσης, καθώς νιώθει ενστικτωδώς την ανάγκη να προστατέψει τη ρομαντική και άστατη Σελήνη στους Ιχθύς… από τον εαυτό της! Αν τελικά, η Σελήνη στον Αιγόκερω μαλακώσει λίγο την αυστηρή εικόνα της και προσπαθήσει να χαλαρώσει, θα νιώσει έναν πλούσιο, υδάτινο κόσμο γύρω της, αυτόν που προτείνει όλο αισθησιακά σκέρτσα η Σελήνη στους Ιχθύς. Δύσκολα μια τέτοια σχέση μπορεί να έχει ένα ξαφνικό τέλος. Συνήθως οι δύο αυτοί άνθρωποι «κουβαλούν» ο ένας τον άλλο για πολλά χρόνια, ακόμα και αν δεν έχουν πια σχέση μεταξύ τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μάθε τα πάντα εύκολα γρήγορα και εχέμυθα.
Καφεμαντεία,χαρτομαντεία,προσωπικά ωροσκόπια και συναστρίες.
Τηλ:6985602714
6944100122

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email